Quantcast

Ръководител на бунтовниците в Донбас плаши Путин с московски Майдан

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2014 в 16:03 6275 19

Игор Стрелков

Руският диверсант Игор Стрелков, който е един от ръководителите на проруските бунтовници в Донбас, обяви, че Майдан може да има и в Москва напролет.

Докато руският президент Владимир Путин чака безкрайно за мирно урегулиране на ситуацията в Украйна, Киев с бесни темпове възстановяват армията си, което безусловно ще доведе до настъпването й на територията на Донбас, написа Стрелков в своята група в руската социална мрежа Вконтакте, цитиран от „Обозревател“.

През тази зима санкциите сериозно ще навредят на руската общественост да защитава руския мир. Това се отнася особено за верноподаничеството на руските чиновници (и без това крайно съмнително), допълва Стрелков.

Русия ще бъде принудена отново да избира дали да воюва наистина или да се откаже от Новорусия окончателно и безвъзвратно. През пролетта Русия или ще се „пречупи“, или ще бъде залята с кръв. И „московски Майдан“ започва да се вижда на хоризонта с пълна сила (икономическият крах и вече съвсем неприкритото предателство на руското население – това е взривоопасна смес, способна да разяри не само тези с белите лентички, а и напълно благонадеждните широки слоеве граждани, настроени по-скоро патриотично), коментира Стрелков.

И тук цялата ни многомесечна „патриотична пропаганда“ по централните телевизионни канали ще работи за Майдана. Както патриотичната пропаганда на „велика Сърбия“ се задейства след Косово против Милошевич. Като бумеранг, така да се каже, написа още Стрелков. 

Проруският командир Игор Стрелков е едно от водещите лица в размириците в Източна Украйна и е ръководител на операцията в Славянск.

Стрелков е работил за руското разузнаване и е участвал като доброволец в конфликта в Югославия.

Той беше избран и за министър на отбраната и председател на Съвета за безопасност на Донецката народна република.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2014 в 07:43

Абсолютно всички ръководители на терористите в измислените ДНР и ЛНР са руснаци, по точно - от руските служби.
Руската оганизация "забравения полк" пък опубликува списък на военните подразделения в Украйна :
http://zpolk-org.livejournal.com/72644.html
14.5 хил армия , със овладени администрации и постове си има едно име - Окупация.

11.12 2014 в 05:28

Храни куче да те лае. Ама той и стопанина е същия.

11.12 2014 в 00:59

А ти иди, и кажи това сам на ония хора с пушките. Който пазят с тях къщите и децата си от еврофашаги.

10.12 2014 в 23:38

"Той беше избран и за министър на отбраната и председател на Съвета за безопасност на Донецката народна република."
няма такава република... Ако не вярвате питайте в Външно! Ай сектир.

10.12 2014 в 22:36

Вуйче едно е имперската завоевателска политика на Русия, която не е приемлива. Абсолютно с две ръце съм за това. За самолета да се изясни истината също силно за - въпреки че тука Рсия всячески пречи. За това русия да се махне от Крим 200% за. За това да пречупим гръбнака на руската мафиокрация в България 400% за ама не знам как.... те вече подготвят свалянето на правителството.....виждаме как пречат на реформите в съдебната система. Виждаме ги как убиват хора за да огранизират фалшиви разследвания....изобщо.....

Та за тия неща съм 100% против Путинската политика. Надявам се руснаците сами да го възпрат. НАдявам се да им умни хора там. Ама предвид аккво става със медийте в Русия. Какви щуротии направиха на Дожд, само зарди това, че дават и гледни точки различни от тези на Кремъл.....

Русия поне от моята гледна точка си остава една феодална държава. Вероятно отвътре не е така. Вероятно тамима много възможности ама не ме кефи тоя тип власт. Аз и ан Французите не се кефя.

10.12 2014 в 22:19

off,когато обществата са безкритични,било от липса на разбиране на проблемите или ниско самочувствие,или просто от егоизъм към"чужди'проблеми,историята им поднася Хитлер или путин !Който само гледа развитието на процесите доказва,че не е дозрял да заслужи думата му да се чуе на международната арена и само дава повод на "доброжелатели' при първа възможност да се възползват от тази пасивност.Целите,формите и методите биват от тактическо и стратегическо естество и т.н. Така,учи науката...Обществената култура и активност трябва да се възпитават и провокират постоянно....А на Стефан давам лесна гатанка:"какъв ще е надписът на рекламните гащи,които Кремъл пуска скоро в прослава на путька?"

10.12 2014 в 22:07

По никакъв критерий не можеш да сложиш тия държави в един списък. Освен в учебника по география.
Турция и Китай изобщо са отделно, и нямат никаква връзка останалите, както и помежду си. САЩ е каквото е, и в списък към него можеш да прикачиш всички които си споменал, както и цялата западна европа. Списъка се казва лимитрофи на САЩ. Нещо като Украйна за Русия. А ние, даедно с другите остатъци от Източна Европа, сме лимитрофи на Русия, и няма никакъв начин да станем друго.
Какво е "лимитроф" научи за домашно.

10.12 2014 в 21:53

По принцип не съм съгласен със Стефан. Тоя път е прав. Ние наистина нямаме работа в чуждите паници.

Да се оправят руснаците. Те имат истинска управленска класа(прослойка). Имат пари. Имат армия и разузнване. Ние сме голтаци последни и сме тръгнали на тях да им държим сметка......

Същото важи и за оценките за САЩ, Великобритания, Франция, Бразилия, Италия, Австрия, Китай и дори дребосъци като Дания, Холандия, Белгия, Турция. Това са държави с традиции дето имат работещи управления от много години.

В общи линии гледаме и се учим. Това е положението. В случая с тия бунтовници се андяваме никога да нямаме подобни проблеми.

10.12 2014 в 20:38

Вуйчо ти, тая работа с анализите не е точно като да ръсиш глисти със съпартийци, и да се праиш на страшен:)))

БРИКС си направи банка - противовес на МВФ. Бразилия купи самолетния клон на СААБ на безценица, и не смята да използва особено тия самолетчета, въпреки горещия плач на татко ти обамъма:))
В щатите полицията избива населението по улицата, в България няма кво да ядем, а местните глистоносци се занимават с вътрешнополитическите борби в Русия. Истински европейско, еваларка!

10.12 2014 в 19:45

Русия е на колене.Путин се обезличи с теманетата в Китай и Турция.Евразийският се разпада .БРИКС остава само една абревиатура(Бразилия предпочете шведски изтребители за десетки милиарди,въпреки горещия плач на путька).Цените на петрола и курсът на рублата го вкарват в рецесия.Глад,кражби,замразени социални програми,никакви реформи,липса на правосъдие,политическите противници и непослушни бизнесмени -в затвора,пропаганда,която вече плаши хората.Източници съобщавт ,че са дадени указания да се приеме вариантза широка свобода във федеративна Украйна и никаква Новорусия.Шрьодер бе помолен да контрира Меркел с обръщение,след като тя узря за истината и реши да го скопи.Руската пролет не им дава сън! А тя е близко...