Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Колоездачният съюз организира групи за хора с увреждания

Нели Чолашка 10 юли 2013 в 11:00 3308 0

Хендбайк за хора с увреждания.

Българският колоездачен съюз създаде Спортен клуб за адаптирано колоездене (СКАК), който стана Българската асоциация за рекреация и интеграция и спорт (БАРИС).

За СКАК отговаря Комисията за хората с увреждания колоездачния съюз, която е създадена миналата година. Председател е Светослав Берковски, който две години е бил генерален секретар на съюза, както и треньор на на юноши и на мъже.

Седалището на Комисията е на Столичния колодрум в Борисовата градина, където хората с увреждания могат да се запишат в групите за колоездене.

Мястото е достъпно за хора с инвалидни колички, а комисията търси помощ за наемане на микробуси за хората, които няма как да се придвижат от дома си до Борисовата градина.

За съжаление клубът разполага само с едно специално колело - хендбайк, което е необходимо за хора в инвалидни колички - педалите се задвижват с ръцете.

За хора с други увреждания, които могат да карат стандартно колела, съюзът по колоездене е осигурил велосипеди.

Групите ще се сформират според вида увреждане от лекар.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!