Най-добрите 8 книги, които да прочетем преди да стартираме бизнес

OFFNews 06 октомври 2020 в 13:09 3499 0

Аз съм Деси от zagadkata.eu и в тази статия ще ти дам насоки кои книги ми помогнаха да да стартирам и развия успешен бизнес. Всеки иска да започне бизнес, но повечето хора си остават само с мечтите. За да направиш нещо ново се изисква тотална промяна на мисленето. Казвам го от личен опит на човек, който в продължение на доста време се захващаше с различни проекти, но всички се проваляха. Било то от неувереност в собствените умения, несигурност дали правя нещата по правилния начин, незнание как протичат процесите и т.н. Явно не бях дорасла. В един момент реших, че ще се изправя срещу всички страхове и съмнения и най-накрая ще стартирам своя бизнес - онлайн книжарница Загадката.

Началото винаги е трудно. В повечето случаи ти трябва някой, който да те мотивира, да ти дава кураж. Ако нямаш подобен приятел, то можеш да се довериш на книгите. За да започнеш, най-важното умение, което ти трябва е да се научиш на постоянство и търпение. Да разбереш, че нещата не стават като с магическа пръчка. Трябва да си седнеш на Д-то и да започнеш да работиш, без да се притесняваш, че ще се провалиш. А няма да се провалиш, ако имаш знанията как израбротиш стратегия за бизнеса си. В моя случай моя приятел, който ме държи в правилната посока е добрата книга. Много мога да говоря, но мисля да се спра и да споделя книгите, които ми помогнаха и продължават да ми помагат в трудните моменти на стартирането на бизнес и развиването му.

1. Методът Силва, автор Хосе Силва

Преди да се започне с каквото и да е обучение, трябва да успокоим ума си. Понякога разпилените мисли ни пречат да осъществим това, което искаме. Нищо не правим, но за сметка на това си осигуряваме сериозна тревожност. Когато впрегнем силата на подсъзнанието, тогава нещата могат да отидат в друга посока. Имаме възможности, за които дори не подозираме. В най-общи линии в книгата са описани медиативни практики на визуализация, с които да подобрим живота и здравето си. Едно от нещата, които със сигурност ще постигнем е да релаксираме и да се успокоим. Хосе Силва е написал цяла поредица по темата. Ако се интересувате от силата на медитацията, може да прочетете и останалите книги. След като овладеете изкуството на отпускането и видите какви чудеса ще последват, може да обърнете внимание на убежденията си и мисловната си нагласа.

2. Как да преодолем безпокойството и да се радваме на живота, автор Дейл Карнеги

Винаги, когато се чувствам зле, си спомням съветите на Дейл Карнеги. Той ни учи да живеем в настоящето. Когато се страхуваме винаги да се попитаме какво е най-лошото, което може да се случи и да го приемем. По този начин страхът ще изчезне, а с него и съмненията. Според теорията на вероятностите едно нещо може да се случи или да не се случи 50:50. В случая зависи от нас дали ще се случи най-лошото или ще го предотвратим. Карнеги казва, когато имаме проблем, трябва да вземем фактите и да видим какво е реалното положение. След, което да вземем решение как можем да решим този проблем. Друг важен съвет е винаги да сме заети, защото в момента, в който оставим мислите да се шляат, започват притесненията. Така, че когато няма какво да правите, учете, четете нещо, което да ви даде увереност.

3. Да прецакаш дявола, автор Наполеон Хил

Тази книга се появи в точния момент, точно когато имах нужда да разбера защо не мога да се отърва от някой убеждения. Не знаех как да преодолея ограниченията, които сама си налагам, как да се справя с трудностите, несигурността и тревожността. В момента, в който се чувствах като в капан от собствените си мисли, тогава някой ми препоръча книгата. Съветите на Наполеон Хил останаха дълбоко в подсъзнанието ми и трябва да ви кажа, че и сега ги ползвам, когато съм в трудна ситуация или на кръстопът.

4. Кой ми взе сиренцето, автор Спенсър Джонсън

Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да приемеш промяната. Книгата е много интересна. Малка е и по-скоро прилича на приказка, но съдържа много истини, които ми дадоха нова посока на мислене. Разказва се за едно мишле, което не се отказва да намери сиренцето в огромния лабиринт. Изправя се пред страховете си и разбира, че изборът да стои гладно или да търси сиренцето е изцяло негов. Неговите приятели започват да намират хиляди извинения за бездействието си и са готови да умрат от глад, но да не направят необходимото действие, а нашият герой не се отказва. Непрекъснато си повтаря, че ще намери сиренето и накрая така и става. За съжаление тези които не са успели в живота не обичат тези, които се борят и намират решенията. Приятелите на малкото мишле започват да му завиждат, че е намерило сиренцето и търсят начин да му го вземат… Както е в живота. Но, малкото мишле намира решение и на този проблем. Какво ще направи? Прочетете книгата и ще разберете.

5. Абсолютна неограниченост, автор Хю Лент

Не давам случайно тази книга. Няма как да успеете да се справите с трудностите, ако не обичате и уважавате себе си. Голяма част от неувереността в собствените ни възможности е причината, че не се обичаме. А не се обичаме, защото някой някога ни е внушил, че не ставаме за нищо, че не можем да се справим. Приели сме прекалено много външни внушения, както се говори в “Да прецакаш дявола”. В Абсолютна неограниченост преди всичко става въпрос за една изключително лесна хавайска техника - хоопонопоно. Чрез нея може да направите чудеса за любов, здраве, себеоценка, взаимоотношения.

“ Обичам те, Съжалявам, Моля те, Прости ми, Благодаря ти!”

Това е техниката. Как да използвате тези думи, ще разберете като прочетете книгата. Ако имате неувереност в собствените си умения, приложете думите върху себе си. Резултатът ще ви изненада.

6. Седемте навика на високо ефективните хора - Стивън Кови

Много силна книга. Лично на мен ми помогна да се науча да се концентрирам върху нещата, върху които имам контрол. Очакванията ми да са свързани с това, което зависи от мен. Това умение, Стивън Кови определя като проактивност. В книгата има още 6 принципа за личностно усъвършенстване, които са много важни за промяната на мисленето.

7. Най-богатият човек във Вавилон - Джордж С. Клейсън

Когато бях малко обожавах приказките на Шехерезада. Докато четях Най-богатият човек във Вавилон, имах чувството, че съм в приказния свят на Шехерезада, не толкова заради приказката, защото вътре феи и вълшебници. По-скоро заради начина, по който Клейсън ни учи как за станем богати, чрез няколко Вавилонски притчи, как да имаме винаги финансов успех, как да печелим пари, как да се справяме с парите, които имаме в момента, независимо че са малко. Между другото това е книгата, която ми отвори очите как да се справя с мисълта, че парите никога не стигат, как да управлявам паричните си потоци в личен и професионален план, за да имам винаги.

8. Въпреки всичко, автор Питър Сейдж

И не на последно място книгата, която ме научи никога да не се отказвам. Да вярвам, че колкото и да е трудно, ще успея. Питър Сейдж пише книгата от затвора в Пентънвил. Няма как да не те грабне неговия оптимизъм, който е винаги с него, дори и в смъртоносни ситуации. Той изпраща до своите елитни читатели 11 писма, в които споделя как се е справил с конкретни травмиращи за него ситуации. Разкрива много техники и прозрения, чрез които самия той е решил проблемите си. Много силна книга, ще ти е от голяма полза.

Разбира се има още много книги, които да прочетеш след като вече стартираш бизнеса си. Вече интересите са насочени към придобиване на знания за привличане на купувачи, за задържането им, маркетингови стратетии, водене на паричните потоци и т.н.

Това са моите фаворити, които ми помогнаха да стартирам и развия моята мечта - да продавам книги. Искам те да помогнат и на теб. Вземи ги с 15% намаление с промокод 15OFF. Промокодът важи за всички книги, които не са в текуща промоция. Може да се използва еднократно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!