Светослав Витков: Гласувайте за малкото добро, а не за по-малкото зло

OFFNews 12 ноември 2021 в 18:01 1316 0

Държавниците поставят интересите на народа преди собствените си, но за съжаление от тези политици, които в момента са на тезгяха в „голямата“ българска политика, не виждам такива. Новите, които ще влязат в парламента – „Продължаваме промяната“, ще играят същата роля като Слави Трифонов. Месии за един ден, за еднократна употреба. На следващите избори вече няма да ги има.“ Това каза в интервю за Bulgaria On Air кандидатът за президент на ПП „Глас Народен“ Светослав Витков.

По думите му търсенето на месии се дължи на това, че българинът обича да гласува за победители. „Второ – предпочитаме добре познатото зло пред непознатото добро или (директно със сленг ще го кажа) най-голямата тъпотия „ние гласуваме за по-малкото зло. Когато гласувате за по-малкото зло, то ще порасне. Изберете по-малкото добро и то също ще порасне и ще стане голямо добро“, каза Витков.

Той заяви и че липсата на Глас Народен от социологическите проучвания за изборите както за Народно събрание, така и за президент е нещо напълно естествено. „Ние нямаме пари за социология. Едно социологическо проучване започва от 10 000 лв. и стига до 200-400 000 лв., кой колкото даде. Социолозите са предвестниците на изборните резултати и каквито и формули да изкарват, сметката не е такава. Все пак съм завършил математика“, каза политикът.

„Първото нещо, което правят основните партии, е да се разберат кой какви проценти ще има, след това започва плащането на социолозите, после на медиите. После идват изборите и изборните манипулации. Изборният кодекс е направен така, че да подкрепя парламентарно представените партии“, допълни още той.

Светослав Витков беше категоричен, че влиза в изборните надпревари, защото има непоносимост към неправдата. „Не мога да понасям измамници и лъжци, но не искам да бъда глупак и да ми дърпат конците“.

В отговор на въпрос дали близките му го подкрепят, Витков се пошегува, че е сам като куче и като Слави Трифонов се е заключил в банята. „Естествено, че имам подкрепа. Глас Народен има структури в цялата страна, ние сме партия от 10 години. Медийното и социологическо затъмнение обаче върши работа, за да може да ни свалят на 2000 гласа. Това е обидно! Обаче и всички гласове да ни вземат, пак ще продължавам. Глас Народен ще продължи, докато измамниците, които са вътре и които сега ще влязат, не се разкарат. Това ще стане някой ден, който даже е близо и народът ще ги разкара“, каза той.

„Помним миналото, помним и първите протести от 90-те години. Проблемът ни е, че безкръвна и нежна революция няма. Без кръв властта не се дава и на всички трябва да им е ясно, че никой доброволно няма да пусне кокала. Това, което ще изкара хората на улицата е глада, пандемията и затварянето вкъщи и високите сметки. Не знам как ще оцелеят хората, които сега са на ръба на бедността“, допълни още Витков.

Той направи и прогноза за резултата от изборите в неделя и очерта какво ще се случи след тях.

„На тези избори кандидати като Луна, които чешат его или им плащат, за да чешат его, ще бъдат напомпани, за да бият други кандидати, които са реално в политиката и да им кажат: „Видяхте ли, вие сте под хора като Луна“. Което обаче няма никакъв смисъл. Каквото и да се разбрали партиите сега, ще има правителството в рамките на не повече от три-четири месеца и отново ще отидем на избори. Не е виновен този, който яде баницата. За да се променят нещата, народът трябва да се пробуди, а пробуждането става с образование. Прост човек не можеш да го пробудиш, той си знае“, каза Витков.

Президентски избори ноември 2021!

Платено съдържание!

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови