Нинова: Борисов се притеснява от личен сблъсък с мен

OFFNews 28 февруари 2017 в 08:45 3361 12

Дали ще има лидерски дебат зависи от ГЕРБ и Борисов. Бихме искали да има лидерски дебат между нас двамата за визията за развитието на България. Борисов държи това да стане с експерти, което за нас не е приемливо. 

Това заяви лидерът на БСП  Корнелия Нинова по бТВ. Тя обясни, че екипите на двамата са обсъждали възможности и са стигнали до това - лидерите да влязат с екипи и да ги представят, да кажат няколко думи и да започнат да дават думата на експертите. „Това не е подходящо. Ние не сме конферансиета. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи”, заяви тя. 

Корнелия Нинова изтъкна, че предложението на левицата е два формата на дебат – лидерски между нея и Борисов и отделно между експертите. „Борисов се притеснява от личен сблъсък”, предположи тя. 
Нинова припомни, че от самото начало БСП е отправила покана за отделен лидерски дебат и не е променяла позицията си.

„Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме. Ако има формат лидер-лидер и отделен екип-екип, дебат ще има”, каза още тя. 

При спечелване на парламентарните избори БСП няма да се коалира с ГЕРБ или ДПС, категорична бе Нинова. 

Не приемам да се обиждат симпатизантите на БСП, както и кандидатите в листите ни

Нинова заяви, че думите на лидера на ГЕРБ от преди дни са обида към над 500 хиляди социалисти и разделят отново обществото. Тя припомни и че от ГЕРБ повечето са били активни членове на БКП, както и самият им председател. „Не приемам да се обиждат и кандидатите за депутати в нашите листи. БСП е с най-богатите листи от към хора - на науката, на културата, при нас е деканът на Факултета по реторика, параолимпийският шампион Михаил Христов, хора от кооперациите, офицери и сержанти от запаса. Не може да се обиждат тези хора. Борисов показа как не трябва да се държим в кампанията”, заяви председателят на БСП. 

Държавата се отдръпна от всички в последните години и затова стигнахме до тук

Нинова обясни основната разлика с ГЕРБ - те са за изтегляне на държавата от всичко и оставане на свободата на пазара, а БСП е за засилване на ролята на държавата. Като пример тя посочи, че ГЕРБ са внесли в НС закон за концесиите, с който всички държавни богатства се дават на концесия, а БСП обратно – внася закон за държавната и общинската собственост, с който тя се запазва и се управлява не от политици, а от експертни екипи. „Понеже държавата последните години се е отдръпнала от всичко, затова стигнахме до тук. Вижте ни образованието, вижте ни здравеопазването. Целият свят разбира, че трябва да се върви по обратния път”, подчерта Нинова.
Лидерът на БСП посочи, че ГЕРБ са за това младите да се оправят, както искат. БСП е за това - ако искат да си купят жилище, да им се опрости лихвата, а ако искат да открият бизнес - две години да не плащат данъци. По повод на лихвите и как банките ще приемат предложението, тя уточни, че когато парламентът приеме закон, те трябва да го спазват.

Държавата трябва да преразпределя справедливо

„Основната философия в нашата програма е българско производство, българска икономика, българско земеделие”, заяви Нинова и подчерта, че тук има още една разделителна линия между ГЕРБ и БСП. По нейните думи опонентите на левицата държат само на едрите производители в земеделието – 80% от субсидиите се взимат от 20 % от земеделските производители. "Ние ще сложим таван на субсидията, а разликата ще се дава на малките производители, за да могат и те да се развиват и да има българско производство", каза още Нинова. Тя е на мнение, че държавата трябва да преразпределя и то справедливо. "Не може 20 души в държавата да взимат всичко, а малкият и среден бизнес и земеделието - да загиват”, каза още лидерът на БСП. Тя попита и дали нямаме нужда от повече закони, като този за търговските вериги и закона за храните, които за защитават българското, след като години наред сме съсипвали всичко свое и сме се отворили навън, което ще стане и сега със СЕТА.

По повод твърденията на представители на ГЕРБ, че само трупат пари, а БСП, когато дойде на власт - ги харчи, Нинова коментира: ”Да, трупат, но заеми – над 16 млрд. лв. Ние няма да взимаме заеми”. 

Във връзка с обвиненията към служебния кабинет за реваншизъм, председателят на БСП отговори: „Много правителства, когато дойдат на власт, сменят областните управители, като част от старото управление. В това няма нищо странно”. Тя бе категорична, че БСП няма никаква роля и по никакъв начин не влияе на служения кабинет и се виждат и различия в позициите. 

Нинова обясни, че според направено изследване, над 10 млрд. лв. са изчезнали от държавата и БСП ще се бори срещу тази паралелна държава, която краде парите на българския народ. 

„Първо кампанията и победата. Логично е обаче лидерът на партията, която спечели изборите, да поеме отговорността и за заеме поста министър-председател”, така тя отговори на въпрос дали ще стане премиер, ако БСП спечели изборите. Не на последно място тя подчерта, че ще се бори главно за равни правила за всички, наказания за нарушаващите законите и да има справедливост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9038

12

stefan tcholakov

01.03 2017 в 23:54

АЗ СЪМ ЗА КОРНЕЛИЯ НИНОВА, ПОНЕ ЗА СЕГА ДАДЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ МАНЕВРИ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ.

КАТО Я ИЗБЕРЕМ С ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ И ДАДЕМ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА САМОСТОЯТЕЛНО ВЕЧЕ ТОГАВА ЩЕ Я ОПРЕДЕЛИМ КОЛКО ПРАВА И КРИВА ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !

ЗАТОВА АПЕЛИРАМ ПЪЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ ЗА БСП ...

МАЛКО СТРАННО ЗА ЧЕТЯЩИТЕ СА СЛЕДВАЩИТЕ ИНИЦИАЛИ

ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК ОТ ЗАТВОРА СТАРАЗ АГОРА - 1981 - 1982 ГОДИНА - ПОСЛЕ ПАК ЗАТВОРНИК В 1987 - 1988, ИЗГОНЕН ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА "ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНАТА МАСА", РАСЛЕДВАН ОБСТОЙНО ДВА МЕСЕЦА ОТ 6 ЯНУАРИ 1989 ДО 2 МАРТ 1989 ГОДИНА /Значи имам повод на годишнина утре /, А СЛЕД ТОВА ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ !

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - 4953
-
ОБАЖДАЩ СЕ ОТ КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ

42249

7

Denis Rizanov

28.02 2017 в 10:36

Аз предпочитам да чуя експерти. Лидерите да си ги дрънкат лъжите на своите избиратели.

Еми то точно това ще представлява "дебата" - шоу за широките народни маси пред телевизора. А ако са сами, един на един бойче ше нагълта вода още първите 10 минути.
Колкото до "експертите"... моля вземете се в ръце! Та какъв експерт може да бъде горанов, възпитаникът на адама в Свищов?! момченцето дето само като му звъннат по телефона и подскача като ужилено и веднага търчи в италианския ресторант, където шиши току що е приключил с яденето да му постави предстоящите важни задачите.
Какви експерти, какви 5 лв?!
Бъдете повече реалисти, мислете с главата си и проверявайте всяко нещо поне от 3 източника. Това последното съвсем не означава 3 сайта.
)))))

17439

4

мнение от IP

28.02 2017 в 09:52

Аз предпочитам да чуя експерти. Лидерите да си ги дрънкат лъжите на своите избиратели.

8596

3

NikiDanev

28.02 2017 в 09:47

АМИ ГОСПОЖАТА НЕ ИЗГЛЕЖДА МНОГО УМНА, ВЕРОЯТНО РАЗЧИТА НА ПОТОКА ОТ ДУМИ ДА ЗАПУШИ УСТАТА НА БОЙКО. БОЙКО МИСЛЯ, ЧЕ СЕ СПРАВЯ СЪС ЗАДАДЕНИ ВЪПРОСИ, ДОРИ МОЖЕ ДА НАДПРИКАЗВА УСТАТИ ВОДЕЩИ С ЛОШИ ВЪПРОСИ. ГОСПОЖАТА НЕ Е ТОЛКОВА СЛАБА И ХУБАВА, КАТО НА ТАЯ СНИМКА, ОТГОРЕ Й ИМА ПОНЕ ОЩЕ ДВАЙСЕ КИЛА. НА ГОСПОЖАТА ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ВЛАСТТА ЗА ДА ВИДЯТ МАЛОУМНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ КАКВО СИ ИЗБИРАТ. МАЛОУМНИ СА И ДЕСНИТЕ, КОИТО ХВЪРЛЯТ УСИЛИЯ ДА РУГАЯТ ПОВЕЧЕ БОРИСОВ ОТКОЛКОТО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ, КОЕТО Е СТРАННО. ДЕСНИТЕ, КОИТО ЧАКАМ ДА СЕ РАЗЦЕПЯТ И НА ОЩЕ ДВЕ ПО МАЛКИ ПАРТИИ ЗА ДА МОЖЕ ЗА ВСЕКИ ВОЖД ДА ИМА ПЛЕМЕ. АМА СМЕ СИ ТАКОВА ПЛЕМЕ. САМО БСП!