Quantcast

Борисов: Гласувам си за моята партия и за добри отношения с Русия

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2014 в 13:15 11339 13

Аз си гласувам за моята партия, за стабилно управление, да си продължим да си изграждаме държавата, да си оправяме инфраструктурата, да направим енергийно ефективни сградите, да станем уважавани в Европа и в света, да възстановим добрите си отношения с Русия, да спрат да ги лъжат и тях и всичко останало, което сме правили.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в 78-мо училище в Банкя. 

"Пожелавам на всички политически партии да не купуват гласове. Всички българи да излязат да гласуват, да има висока избирателна активност, не след това да мрънкаме и да се оплакваме от това или от онова. Надявам се, повтарям още веднъж, заради избирателната активност, купуването на гласове да увисне във въздуха, защото високата избирателна активност това ще го унищожи и след като видим утре по някое време или вдругиден, когато станат готови резултатите, и дойдат и от чужбина. Първата задача – да спре това безвремие, защото тези служебни правителства без парламент, без подкрепа не могат да управляват, даже много направиха в една подобна ситуация. Дали ще може да се постигне едно стабилно управление. Ние ще участваме само, ако можем да участваме в стабилно управление. Такива разни Орешарски тип коалиции не би трябвало да се получават и ако днес не се изпълни тази задача, това означава след това нови предсрочни избори. Ако има нови предсрочни избори аз от сега заявявам, че няма да допусна ГЕРБ да участва в кампания. Хората гласуват после толкова. Но вече няма да има какво да се поправя в държавата, това е последният ѝ шанс. Втори шанс няма след този избор", каза още той, цитиран от "Фокус". 

Борисов уточни, че трябва да се прекрати практиката на тези служебни правителства "без парламент и без подкрепа не могат да отговарят на изискванията на българските граждани".

Лидерът на ГЕРБ обясни, че партията му няма да дава пресконференция тази вечер в НДК. 

„Не виждам защо харчат пари за тази пресконференция, тя спокойно може да е утре вечер или във вторник вечер, когато има резултати, когато има заявени позиции. Не е от неуважение или от някакъв фасон. Ние ще бъдем в централата, но довечера няма нищо да е ясно”, коментира още Борисов.

На въпрос каква е вероятността да има нови предсрочни избори и да влезем в цикъл на политическа криза Борисов отговори: „Ние сме в цикъл на политическа криза от по-миналия февруари, когато вторият, третият и четвъртият се опитаха, като любител на кучетата – Чобаново – Орешарово – Овчарово правителство, да решават проблемите и видяхте докъде докараха държавата. Последният шанс на тази държава е днес да гласуват хората, виждате дори не агитирам за нашата партия, да гласуват, да дадат на някой много гласове - на няколко, ако трябва, за да могат да направят стабилно управление. В противен случай декември – нови избори, ние само ще се явим да гласуваме”.

Относно това, ако ГЕРБ няма мнозинство и се направи правителство на малцинството – дали ГЕРБ ще подкрепи това правителство, Борисов отговори: „Ще подкрепя първата партия. Ако ни победи БСП днес, веднага я подкрепяме. Ако ДПС ни победи – веднага ги подкрепяме, ако Реформаторите днес са първи – безусловно ги подкрепям – какво искат”.

На въпрос дали очаква от другите партии да подкрепят ГЕРБ, Бойко Борисов коментира, че това е въпрос на политическа култура. На въпрос как оценява изслушването на Кристалина Георгиева в Европейския парламент, Борисов коментира, че тя може да изпита всички членове на Европейската комисия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.10 2015 в 17:16

"да спрат да ги лъжат и тях"

Кой кого лъже бе тъпанар?

07.10 2014 в 12:16

Е не я ли изградихте тая пуста държава вече 100 години бе? Ако има вече кой да ви вярва късметлии ще да сте, всичките политици дето се изредихте в шибания соц. блок през последните 70 години.

06.10 2014 в 11:23

Заглавието е извадено от контекста с явно манипулативна намерения :)
Разбира се, това не пречи на разни 'анализатори' да се упражняват 'по темата' и да търкат с часове клавиатурите.

06.10 2014 в 00:38

Na Bulgaia i e neobhodima ANTI-RUSKA politika,tuikato ,Moskva e nai-opasniat vrag na nashata durzavnost..! Trjabva ni silna PRO-BULGARSKA vunshna I vutreshna politika ,za da bude garantirana uspeshnata uprava na strantata ni.NE BUDE LI OSSUNATA BEZ- ALTERNATIVNATA NI ORIENTACIJA,KUM EVROSAIUZA I NATO ,OSNOVNA GARANCIJA ZA SUHTESTVUVANETO NI V EDNA CIVILIZOVANA SREDA...NIE SHTE BUDEM ZAGUBENI I KATO NAROD I KATO DURZAVA..!

06.10 2014 в 00:36

Само с добри отношения под крилото на Русия можем да се защитим от масова ислямизация на където и вървят нещата.Помните добре кого защитиха американците в конфликта в Косово под предлог,че защитават правата на едно малцинство..което малцинство се размножава в геометрична прогресия и асимилира земя и народ...ала бала....никой народ не би искал да подари териториите си на друг народ и друга вяра.Не забравяйте ,че от американската "помощ" останахме без военна техника и без армия,просто някаква сбирщина от "професионални" дрисльовци чиито умения се заключват до работа с компютър...те ли са защитниците на страната????Знаете,че в България тлее верски конфликт и ако сме против Русия за нас не остава никакъв шанс за спасение срещу едномилионната професионална турска натовска армия...

05.10 2014 в 17:49

off, пяната за Русия е от това, че добрите отношения зависят преди всичко от самата Русия. Ние вече сме направили всичко необходимо, а те са длъжници. Няма какво повече Борисов да направи и следователно няма какво да се напъва излишно освен ако не иска да губи гласове.

05.10 2014 в 16:54

Не знам за какво е пяната с Русия както и САЩ и Турция и Бразилия трябва да имаме ясни партньорски взаимоотношения. Това искат ГЕРБ няма нищо неясно или променено, ББ това го говори вече 18 месеца.

05.10 2014 в 16:11

Проевропейската тиква все към кочината я влече. От тъпа мутра с минало в ДС и СИК, какво да се очаква.

05.10 2014 в 14:49

Мястото на България е в Европа и да не плюем в кладенеца от който, ще ни се наложи пак да пием вода.