Бойко Борисов: Ще помогнем да се раждат повече българчета

Кой е послушкото - аз или Драгомир Стойнев и Корнелия Нинова

OFFNews Последна промяна на 05 март 2017 в 13:24 22440 8

Управлението на ГЕРБ означава стабилност и сигурност за България. 

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с жители на Ямбол. Той подчерта, че ако е има друга партия, която може да управлява по-добре България, ще се отдръпне заедно с екипа си. “В момента аз виждам едни “променени” лица, които не са нови, а добре забравени стари, или в най-добрия случай - синове и дъщери на членовете на Политбюро”, обясни Борисов.

Според председателя на ГЕРБ е необяснимо защо се налага ГЕРБ да се съревновава с БСП, които не са постигнали нищо добро за България. Борисов заяви, че направеното от ГЕРБ е видимо. Той подчерта, че в следващ управленски мандат партията ще надгради постигнатото и ще поправи допуснатите грешки. “Предизборната програма на ГЕРБ описва как ще расте през следващите години икономическият растеж, който вече постигнахме. Няма нито едно обещание или цифра, различна от това, което вече сме направили. Заложеният ръст на БВП – 120 млрд.лева, 600 лева минимална и 1500 лева средна работна заплата –всичко е на база направеното досега”, каза Бойко Борисов.

По думите на бившия министър-председател двойното увеличение на заплатите на учителите, заложено в програмата на ГЕРБ, е напълно постижимо, защото има достатъчно събрани пари в бюджета. “Оставихме 880 млн. излишък в бюджета само за януари. Ето ви парите за учителите за цялата година – аз съм ги осигурил като премиер, заедно с колегите. С 250 милиона увеличихме възнагражденията в сектор “Образование” от януари тази година. Парите за Великденските надбавки тази година не са събирани от служебното правителство. 4,7 млрд. повече приходи събрахме от борба с контрабандата, вместо да отидат в нечий джобове. Това са милиарди, постъпили в бюджета на държавата”, подчерта Борисов. Той изтъкна, че в своя доклад заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс е дал България като страна-пример за борба с контрабандата.

Бойко Борисов обясни пред жителите на Ямбол, че основен приоритет за ГЕРБ е премахването на бюрокрацията. По думите му, за това ще бъдат предприети конкретни мерки още от първия ден на следващ управленски мандат на ГЕРБ. “Ще обърнем хастара обратно – отиваш, внасяш нужния документ и служителката е длъжна да събере необходимите документи. Чрез ЕГН-то могат да се проверяват има ли задължения и платени ли са данъците. Ще наложим правото на мълчаливо съгласие. Така ще принудим администрацията да работи в услуга на хората”, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че ГЕРБ трябва да постигне толкова категоричен изборен резултат на 26-ти март, че да може да защитава всички мерки, заложени в управленската програма на партията. “Гарантирам Ви, че ще настоявам за това държавата да подпомага инвитро процедурите – толкова опити, колкото са необходими. Над 250 000 млади и успели семейства, които искат деца, имат репродуктивни проблеми. Има достатъчно събрани пари в бюджета и ние ще помогнем за това да се раждат повече българчета”, категоричен бе той.

Бойко Борисов обясни, че ръководеното от него правителство се е справило с мигрантския проблем чрез дипломация, изграждане на възпиращо съоръжение и разполагане на армия и полиция на границата ни. По думите му, само за една година са допуснати десет пъти по-малко бежанци в страната ни.Не си спомням някой да е докарал 320 милиона лева целева помощ от ЕК за България. Доведох Дейвид Камерън, Виктор Орбан, еврокомисари, вътрешни и външни министри да видят лично външната граница на ЕС. След изказването ми в Братислава всички европейски колеги гласуваха за това България да получи 160 милиона евро целева помощ, извън бюджета на ЕК. И 90 милиона задължения, които ни опротсти Владимир Путин – почти половин милиард сме докарали от партньорите ни и от Изток, и от Запад. Това е прагматична политика. Ние сме членове на ЕС и НАТО и нашето семейство е там”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов направи сравнение между постигнатите реални резултати от управлението на ГЕРБ и корупционните сделки, сключвани от правителства на БСП. Като пример той даде договорите с американските централи, прокета АЕЦ “Белене” и споразумението с “Уестингхаус”. “БСП два пъти бяха на власт и не достроиха “Белене”. БСП и Драгомир Стойнев спряха “Южен поток”. Ние настоявахме газовия хъб “Балкан” да бъде европейски – не само, че европейските ни партньори се съгласиха, но и преди две седмици ни дадоха парите за реализиране на проекта. Кой е “послушкото” – аз, или Драгомир Стойнев и Корнелия Нинова”, попита Борисов?

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов изтъкна, че листите с кандидати за народни представители на партията са само с местни хора, което е предимството на ГЕРБ пред останалите партии. Според Николов инвестициите в страната ни зависят от добрата инфраструктура, от сигурността на държавата, от ниските данъци и от квалифицираните кадри. “Именно заради това приоритет в следващ управленски мандат на ГЕРБ е инвестицията в образованието и в учителската професия”, обясни Димитър Николов. По думите му, в следващ управленски мандат ГЕРБ ще надгради услугата социален патронаж. “Ще прибавим и екип от стоматолог, фармацевт, лекар и социален работник, които да стигат до хората в отдалечените населени места”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Председателят на Комисията по енергетика в 43-тото Народно събрание Делян Добрев бе категоричен, че Националната програма за енергийна ефективност е най-добрата социална политика, защото стига директно до хората. Той коментира, че БСП предвижда голям енергиен шлем в програмата си, който ще струва на България 45 милиарда лева. “Ако в държавния бюджет имаше 45 милиарда лева, вместо да строим грандоманските проекти на БСП, щяхме да санираме всички блокове и къщи в България. Така всяка година населението ще пести по 2 млрд. лева”, заяви Добрев. Той обясни, че за БСП приоритет са онези секторни политики, от които най-много се краде.

Кметът на Ямбол Георги Славов посочи, че Националната програма за енергийна ефективност върви успешно в цялата област. “Обходният път в Елхово е на стойност 6 милиона лева– БСП два пъти правиха първа копка, ГЕРБ го завърши. Центърът на Ямбол, центърът на Елхово, уникалният античен град “Кабиле” и Безистенът – над 6 милиона инвестиция. Това показва значимостта на всичко, което ГЕРБ прави”, каза Стоилов. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17172

5

spirit оригиналът

05.03 2017 в 17:06

“Ще обърнем хастара обратно .....???????

29215

4

Лопе де Вега

05.03 2017 в 15:46

Селският бик се готви за подвизи!

Поздрав!

13507

3

Дядо Бочко е на възраст, обаче вярвам в него. Способен е.
Той вече такова майките на всички ни.

77928

1

El Commandante

05.03 2017 в 13:52

Нема проблеми с раждаемосттта, само му карайте жените, той ше се погрижи за останалото...