Лиляна Павлова: Всеки трети плаж у нас остава безстопанствен

OFFNews Последна промяна на 30 април 2015 в 21:44 3161 2

"От 297 плажа у нас 100 остават безстопанствени всяка година. В момента сме в процедура за отдаване под наем на над 30 морски плажа – за някои вече имаме наематели, за други нямаше интерес и намалихме цената с 30% съгласно закона, за да има отново процедура. Паралелно до края на май ще проведем последния тур на още 20 търга и се надяваме, че основните 20 плажа ще бъдат със осигурени стопани за това лято", обяви в ефира на БНТ министърът на строителството и регионалното развитие Лиляна Павлова.

За безстопанствените плажове средства се отпускат на областните управители, които от своя страна осигуряват охрана и спешна помощ. "В последните години достъпът до плажовете е свободен, заплаща се единствено за чадъри и шезлонги пред някои хотели", каза още Павлова и обеща, че за следващото лято ще влязат в сила 10 концесионни процедури.

Строителството по морето се прекратява на 1 юни, а ремонтът на пътищата – на 1 юли, заяви министърът и обеща, че за летния сезон ще бъде осигурено безопасно пътуване към морето, а движението по магистралите “Хемус” и “Тракия” ще бъде прецизно организирано.

До края на 2015 година трябва да завърши изграждането на 140 км магистрали и да бъдат ремонтирани 80 км от старите, посочи министър Павлова амбициозната задача на Регионалното министерство до края на годината. Тя обеща, че за летния сезон ще бъде осигурено безопасно пътуване на гражданите. Срокът за приключване на ремонтите по магистралите “Хемус” и “Тракия” е 1 юли.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2015 в 10:43

Лилянче, тогава дай плажовете на онова очилато момченце до теб. Той много обича да стопанисва такива работи.

30.04 2015 в 23:34

Тази е една от мършите, които най-много ме дразни с лъжите си и физиономията си. Пред нея дори Мая Манолова се търпи. Оф! сетих се и за Цецка Цачева и Фидосова. Наистина как успяват да съберат на едно място толкова противни паразити!?

Следващия път ония 50% които не гласуваха и оставиха малцинството и глупаците да решат вместо тях да си размърдат мързеливите задници и да го направят, защото положението е повече от трагично! Колко години поред търпим да ни управляват злобни ненаситни човекоподобни обиждащи се едно друго за да се разграничат за пред овцете докато заедно грабят и затриват държавата?!?!?!