Павлова обеща да ремонтира "Хемус" и "Тракия" до 1 юли

OFFNews 17 април 2015 в 12:49 2122 1

Павлова обеща да ремонтира

Проблемните участъци от магистралите "Хемус" и "Тракия" ще бъдат завършени до 1 юли. Това обеща регионалният министър Лиляна Павлова, която днес инспектира критични участъци, предвидени за спешен ремонт при виадукт „Елешница" на автомагистрала „Хемус".

Изказването ѝ дойде ден, след като премирът Бойко Борисов разпореди през летния сезон да няма ремонти по двете магистрали. Първоначалните намерения на регионалния министър бяха ремонтите да продължат до ноември. "Ремонтните дейности ще започнат в края на този месец и ще продължат до октомври. Това ще затрудни придвижването през летния сезон", призна Павлова пред журналисти преди два дни. Днес обаче тя е на мнение, че ремонтите ще приключат до началото на юли. 

„За да осигурим добро движение, сме съставили график, по който да се изпълняват ремонтите на авгомагистрала „Тракия", в допълнение на виадукта „Елешница" на автомагистрала „Хемус". Ремонтът ще започне на 20 април от 5-ти километър. Вторият етап на работа започва на 27 април, а движението ще се организира „шахматно", за да може да се прехвърля от едната в другата лента”, уточни министър Павлова, цитирана от "Фокус".

По обясненията ѝ графикът за за изпълнение на всички участъци от 5-ти до 10-ти километър, от 60-ти до 90-ти километър и от 119-ти до 135-ти километър, са планирани така, че на 1 юли да са приключили всички дейности с ремонт на асфалтовите части.

Ще има две изключения. Това са мостовете на 61-ви и 67-и километър, като техният ремонт ще продължи по-дълго, уточни Павлова. 

Заради плачевното състояние на участъци от двете магистрали, бяха наложени ограничения на скоростта от 90 км в час. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!