КРИБ отказа участие на срещата на бизнеса с правителството

OFFNews 16 януари 2015 в 16:26 2362 2

Кирил Домусчиев

Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ) тази година няма да участва на традиционната среща на бизнеса и правителството, пише 24 часа.

Срещата ще се проведе на 20 януари, като до момента проявата бе организирана именно и под патронажа на КРИБ.

“На две заседания управителният съвет на конфедерацията реши да не се участва в срещата и информирахме организаторите от “Икономедиа” за решението си. Искаме КРИБ да не бъде използвана като марка само от една медия, а да си сътрудничим с повече издания”, обясни причината за отсъствието от срещата председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Според него досегашната практика за екслузивитет на в. “Капитал” за отразяването на годишната среща водела да ограничаване на публикациите в останалите медии.

КРИБ подготвя мащабно събитие, на което да покани всички медии, без да се обвързва само с една, допълни Евгений Иванов, главен секретар на конфедерацията. Според него до този момент КРИБ не е получила нито лев от годишните срещи на бизнеса с правителството. За сегашната среща таксата за участие била доста висока - 704 лв. на човек, уточнява Иванов.

От “Икономедия” потвърдиха, че КРИБ вече не е партньор на събитието. Тази година срещата се организирала с други организации. Искаме да разширим присъствието на бизнеса като браншове, обясниха от “Икономедия”. Посочени са организации като Американската търговска камара, Германо-българската търговска камара, Френско-българската търговска камара, Минно - геоложката камара и Асоциацията на софтуерните компании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!