Протестна мрежа поиска оставка на шефа на КФН

OFFNews Последна промяна на 16 януари 2015 в 11:03 1774 8

Стоян Мавродиев

В отворено писмо до медиите и парламента Протестна мрежа поиска оставката на шефа на Комисията за финансов надзор (КФН). 

В писмото ПМ призовават депутатите да "възстановят доверието в регулатора, който се грижи за застраховките, пенсиите и инвестициите на българските граждани."

Ето и пълния текст на писмото:

Отворено писмо 

до XLIII-тото Народно събрание на Република България


Уважаема г-жо Председател, 
Госпожи и господа народни избраници, 

С това писмо настояваме втори път за оставката на избрания от XLI-вото Народно събрание председател на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев. Смятаме, че доверието в българските финансови регулатори, и в частност КФН, е на критично ниско ниво и запазването на статуквото е с непредвидими последици за цялата система. 

Още през лятото на миналата година заявихме категорично, че случаят със затворената Корпоративна търговска банка АД е огромен регулаторен провал, който коства на вложителите в нея милиарди загубени лева и се ангажира публичен ресурс, който би могъл да се насочи за други обществено полезни цели. Заедно с БНБ и ДАНС, КФН носи пряка отговорност за политическия похлупак над банката и свързаните с нея фирми. 
Бездействието на комисията по случая КТБ и свързани с нея публични компании се разминава с нейната хиперактивност в наказания на критично настроени медии. Смятаме това за форма на лична разправа и за недопустимо в една свободна и демократична държава. 

Уважаеми депутати, 
Призоваваме ви да възстановите доверието в регулатора, който се грижи за застраховките, пенсиите и инвестициите на българските граждани. Вие имате законово и морално право да го направите, а според нас сега това е и Ваше задължение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2015 в 14:32

"Уважаеми депутати,
Призоваваме ви да възстановите доверието в регулатора, който се грижи за застраховките, пенсиите и инвестициите на българските граждани."

Къде е упоменато банковото дело като задължение на КФН?Хайде поне ПМ като вземате пари се аргументирайте малко по умно!

16.01 2015 в 14:26

Топлата(горещо платената)връзка Икономедия-ПМ взе да излиза на яве.Така че успех на вярващите че ПМ не са платени от Прокопиев!!!

16.01 2015 в 13:32

Лоли, за съжаление си много права!

16.01 2015 в 13:05

Протестна мрежа окончателно показаха, че са свързани с Прокопиев и работят срещу неговите политически и икономически врагове, лъснаха просто.

16.01 2015 в 13:00

Поредната топла връзка на ГЕРБ с ДПС и Пеевски.

16.01 2015 в 12:44

Като му видиш физиономията на тоя и ти става ясено какво г*вно е.

16.01 2015 в 12:28

амин!

16.01 2015 в 11:15

Подкрепям