БТК придобива 100% НУРТС, КЗК разреши сделката

OFFNews 08 юни 2015 в 13:37 5496 4

БТК ще придобие 100% от акциите на НУРТС, Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката. 

Планираната сделка няма да доведе до промяна на пазара на услугата "колокация" и всички партньори на Национално управление "Радио и телевизионни станции ще продължат да ползват предоставяната услуга в условията на пълна равнопоставеност и прозрачност, уверяват от КЗК.

Съобщението за готвената сделка беше направено в началото на септември миналата година. Към момента "НУРТС България" е 100% собственик на "НУРТС Диджитъл" - дружеството, което държи лиценза за цифрово ефирно тв разпространение в България. 

В края на март Комисията за защита на конкуренцията започна проверка, чиято цел бе да установи има ли продажба на контролираните от Цветан Василев БТК, НУРТС България, Фърст Диджитъл, Дунарит, Авионамс, ТВ 7, ГАРБ Аудиенс Рисърч България, Сана Спейс Хотел Хисаря на дружеството LIC33. 

НУРТС е водещият доставчик на услуги излъчване и пренос на радио и телевизионни програми в България. Компанията притежава мрежа от над 700 радио и телевизионни станции в цялата страна. 

Конкурсите за мултиплексите бяха започнати още по време на тройната коалиция и бяха довършени при първото правителство на Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови