Quantcast

БТК придобива НУРТС и ще разпространява цифрова ТВ

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2014 в 21:14 9253 8

Снимка sxc.hu

Българска телекомуникационна компания внесе уведомление в КЗК, с което заявява желанието си за придобиване на групата на НУРТС България.

В последните години групата на НУРТС България инвестира и завърши успешно техническата цифровизация на ефирните радио и телевизионни излъчвания, изпълнявайки изискванията за излъчване на цифров ефирен сигнал. Настоящите собственици на НУРТС България взеха решение да се оттеглят от тази инвестиция в България поради промените в макроикономическата среда и липсата на обществена подкрепа и интерес към цифровата ефирна телевизия, пише в прессъобщението на БТК.

БТК ЕАД обяви, че "разполага със стабилен финансов ресурс" и "декларира, че ще осигури изпълнението на всички поети от групата на НУРТС България договорни и законови задължения."

НУРТС е водещият доставчик на услуги излъчване и пренос на радио и телевизионни програми в България. Компанията притежава мрежа от над 700 радио и телевизионни станции в цялата страна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2015 в 15:21

Тази тъпа цивровизация да си наврат отзад!

09.09 2014 в 12:44

Ще Ви кажа, че от до тук видяното в тази държава не се учудвам и от промените, които започнаха да се налагат от някои и в цифровата ефирна тв. Не им стига, че всеки божи ден измъчват българският народ и че ако в големите градове хората (минимален процент от населението в страната) имат някаква работа (най-вече във София, Варна, Бургас и Пловдив, то в останалата част от страната всеки се чуди как да изхрани семейството си. ЗАТОВА НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ, НЕ ЗНАМ ВИЕ ДАЛИ МОЖЕТЕ, ЗАЩО ВСИЧКО В ТАЗИ СТРАНА УПРАВНИЦИТЕ СЕ МЪЧАТ ДА ЗАЛИЧАТ И ЗАЩО НАЙ-ПОСЛЕ НЕ СЕ ВЪВЕДЕ ЧОВЕК ОТ ЕС да УПРАВЛЯВА ТАЗИ ТЪП България, защото явно ние НЕМОЖЕМ!
И КАКВО ВЕЧЕ СПИРАТ НИ И ЦИФРОВАТА ТВ НА КАКВО ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТВ НА ВИВАКОМ, БУЛСАТКОМ ИЛИ ПРИ ДРУИ МОШЕНИЦИ? НЯМАМ ДУМИИИ ПРОСТО!?!

06.09 2014 в 22:02

Цифровизацията си изпълни това за което беше предназначена, т.е. да влее голяма група нови потребители към частните оператори. Иначе ако си баба или дядо на село, и единственото ти развлечение е било турския сериал или новините по БНТ-то, след въвеждането на "така жадуваната цифровизация" оставаш и без това удоволствие. Стига да не си делиш по още едни 15 лева от пенсията де...
Защото както по горе някой спомена "Държавния цифров сигнал" го няма дори в що годе големи градове и то по средата на България, какво остава за малките селца и градчета на гъ*за на географията...
Най готиното е че куп държавни пари се пръснаха за тази народоугодна дейност....
А забравих - щастливците в чиито населени места имаше цифрово покритие трябваше да се изръсят поне по 40 лева за декодер, ако не направи за цял телевизор...
Абе да живее цифровизацията!!!

06.09 2014 в 09:03

Sega darjavata sigorno shte dade na btk da vzemat cifrovizaciqta/ama 24septemvri es ni pochva I nese znae kak shte reagira na novinata'-.!

06.09 2014 в 00:04

е нали и двете цитирани организации са негови - за какъв кур ми е да чета некомпетентни мнения на кандидат-жуналисти ?

05.09 2014 в 23:40

Евени не се пали толкова, аз живея в София в един от най-големите квартали и цифровата прекъсва почти всеки ден ти на вилата искаш да имаш. Някой наистина усвои парите и не предложи конкуренция ни на булсатком, ни на останалите дето печелят от това. Вместо да се развива услугата се закрива. Благодарение на некадърно написаните правила отново от власт имашите през периода в който течеше избора на доставчици (за справка тогава пак бяха БКП ( БСП+ДПС+ Царя)) сега пак Цветан василев чрез БТК ще контролира пазара.

05.09 2014 в 23:00

Значи Делянчо се опитва да прилапа още една от фирмите на Цветанчо...

05.09 2014 в 22:18

"...В последните години групата на НУРТС България инвестира и завърши успешно техническата цифровизация на ефирните радио и телевизионни излъчвания, изпълнявайки изискванията за излъчване на цифров ефирен сигнал."
ТОВА Е ПЪЛНА ЛЪЖА И ИЗМАМА!!! На вилата ни (Търговищко) силата на сигнала при хубаво време е едва 11%, но когато задуха и завали се стига и до цялостно изчезване на телевизия. И доколкото знам, този проблем е налице и в други райони на страната. Определено, цифровизация има в големите градове, но в малките населени места съвсем не е така. С три думи: НЯКОЙ УСВОИ КИНТИТЕ! КОЙ? КОЙ? КОЙ?