Протестанти, боен клуб и тракийци оспорват оставката на Кирил Йорданов

Последна промяна на 26 март 2013 в 17:24 2274 3

Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС

Четири жалби срещу решението на кмета на Варна Кирил Йорданов да подаде оставка са постъпили в Общинската избирателна комисия часове преди да изтече 7-дневният срок за обжалване, съобщиха от ОИК.

Жалбите са внесени от Протестантската евангелска общност, спортния клуб за бойни изкуства "Сторм" и Тракийското дружество "Капитан Петко войвода", а в последните минути постъпи и обжалване от група граждани на Варна. Общите мотиви и в четирите документа са, че ОИК не е спазила процедурни срокове. Посочен е и друг мотив - липса на доказателства, че повечето от гласувалите за Йорданов на последните избори сега не го подкрепят.

Първите три жалби вече са внесени в Административния съд, както изисква процедурата, и утре сутринта ще бъдат разпределени за разглеждане. Докато тече обжалването, Общинският съвет на Варна не може да пристъпи към избиране на изпълняващ длъжността кмет. Вотът бе планиран като първа точка в утрешното заседание на общинарите и засега не е отнемен. Възможно е той да бъде изместен по-назад в дневния ред или да остане за друг ден.

Засега и.д. кмет на Варна е Христо Бозов. Председателят на Общинския съвет Николай Апостолов преди дни сподели, че сред колегите му има нагласа да подкрепят Бозов на предстоящото гласуване. Така той би изпълнявал длъжността до провеждане на частични местни избори в морския град.

Още преди да стане ясно, че са постъпили жалби срещу решението на Кирил Йорданов да се оттегли от кметската длъжност, съветниците от БСП обявиха, че няма да участват в гласуването за негов заместник. Причината е, че според червените този ОбС е изчерпал кредита си на доверие. Въпреки това червените съветници не подават оставка, понеже ГЕРБ щели да останат без опозиция.

Протестиращи граждани, сред които и обявилият гладна стачка Младен Живков, пък се заканиха отново да влязат в сградата на Общината по време на утрешното заседание и да поискат целият Общински съвет да подаде оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2013 в 08:31

Абе тоя спирка няма ли?! Не го искаме във Варна и това е! Той разруши и разграби целия ни град! С годеника ми повече не искаме да живеем тук и той е една от главните причини! Да се маха! Няма да живея в град и държава, в която има толкова корупция и нечестности! Да не говорим че като бях наблюдател на последните избори много ясно чух доста хора да казват как са си продали гласовете за него...

26.03 2013 в 22:28

Този на снимките напоследък прилича на изпълзял от ада и по всичко личи, че май е точно оттам...

Ще махнем и общинския съвет! Гадини окопани и драпащи до последно!

26.03 2013 в 17:37

Много нагъл и нахален кмет,те го пъдят , а той се натиска!!!!Иска цяла Варна да влезе в общината и да ги помете ли??? И това ще стане!!!Варна не го иска!!!