Депутати правят трети опит да освободят шефа на КПУКИ

OFFNews 11 октомври 2013 в 07:49 1646 0

Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС
Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС

Депутатите ще направят трети опит да гласуват освобождаването на председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

Вчера той отново беше привикан да даде обяснения за скандалното тефтерче, след като не се яви в Парламента. Управляващите настояват по време на изслушването в пленарната зала да влезе и ръководството на ГЕРБ.

Единственото подробно обяснение по случая Златанов даде в писмо, изпратено до медиите. В него той заявява, че направените записки представляват неговото мнение на юрист и председател на Комисията. 

“Записките касаят работата ми като юрист и член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Те отразяват моето лично становище по отделни преписки. Записките не отразяват политически нареждания, а мнението ми като юрист и член на Комисията. Те са в суров вид и не са цензурирани, защото са за моя лична информация. Поради това, в повечето случаи работата ми по конкретните преписки съвпада с написаното от мен. Има и случаи, в които решението на Комисията, е в противоречие с отразеното в записките ми. Например становището ми относно преписката за Найден Зеленогорски беше, че е налице конфликт на интереси и затова така съм го отразил в тефтера си, но в последствие след събирането на пълния обем от доказателства, производството срещу него беше прекратено”, пише Златанов.

Заради скандала с тефтерчето на Златанов оставка като депутат и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ подаде Искра Фидосова. Сред записките на Златанов има инициали И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки