Втори ден се отлага уволнението на Филип Златанов от КПУКИ

Нели Чолашка 10 октомври 2013 в 09:38 3016 1

Лютви Местан
Лютви Местан

Нали много е актуален въпросът Кой и искам да попитам "Кой е Б.Б." в тефтерчето на Филип Златанов, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан при дебата за уволнението на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

Отстраняване на Златанов от председателския пост и като член на КПУКИ беше отложено от вчера за днес, за да бъде поканен той в пленарна зала. Филип Златанов обаче е обявил, че не е в София и не може да се организира толкова бързо.

"Важно е не кой е изпълнителят, а кой е политическият поръчител на "технологията на злото". Това е тефтерчето на задкулисието.

Тефтерчето разкрива как са се взимали решенията в тази държава при управлението на ГЕРБ. Обръщам се към българския народ: Представяте ли си тази партия да управляваше още 4 години", коментира още Местан.

По думите му още един мандат би означавал институционален край на държавата.

Социалистите Кирил Добрев и Антон Кутев също призоваха от ГЕРБ да излязат и да признаят кой стои зад инициалите Ц.Ц. и Б.Б.

Добрев напомни, че заради тефтерчето от парламента и от ГЕРБ си отиде Искра Фидосова, като по този начин призна, че стои зад инициалите И.Ф.

Заради отсъствието на Цветан Цветанов и Бойко Борисов от залата Христо Бисеров от ДПС предложи отново да се отложат дебатите по отстраняването на Филип Златанов. Според него без тях дебатът ще е формален.

Цветанов въобще не се появи в парламента, а Борисов излезе преди да започне дискусията по казуса Филип Златанов.

От ГЕРБ се изказа единствено Емил Радев, който отново призова точката да не се отлага, защото работата на комисията е блокирана.

В крайна сметка освобождаването на Златанов от КПУКИ отново беше отложено. Предпоследно ще е точка първа за петък.

Филип Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от „И. Ф.“. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“. Заради тефтерчето Златанов беше отстранен от шефския пост в КПУКИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!