Депутатите чакат Филип Златанов в парламента, за да го уволнят

Нели Чолашка 09 октомври 2013 в 12:48 2694 1

Филип Златанов
Филип Златанов

Депутатите поканиха Филип Златанов, който все още е шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси  (КПУКИ), в парламента, за да го изслушат преди да гласуват оставката му.

Филип Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от „И. Ф.“. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“. Заради тефтерчето срещу Златанов започна разследване, но формално той е шеф на КПУКИ, докато парламентът не го отстрани.

По случая имаше изслушване в парламентарната комисия за конфликт на интереси, оглавяване от лидера на "Атака", Волен Сидеров, но Златанов отказа да се яви пред комисията.

Скандалният шеф на КПУКИ беше повикан в парламента по настояване на лидера на ДПС Лютви Местан с мотива, че Златанов не е отговорил на много въпроси.

Емил Радев от ГЕРБ апелира да не се отлага освобождаването на Филип Златанов като шеф и член на КПУКИ, защото работата на комисията е блокирана (наскоро комисията напусна Сабрие Сапунджиева, за да стане зам.-министър на правосъдието). 

В крайна смета депутатите решиха, че оставката на Златанов ще бъде точка първа от утрешното заседание и ще го очакват в 9 ч. в пленарна зала. По Конституция той е длъжен да се яви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!