ГЕРБ: Управляващите нарочно спъват работата на КПУКИ

Елица Мартинова 10 октомври 2013 в 10:57 2216 1

Емил Радев, депутат от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Емил Радев, депутат от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Бавейки уволнението на Филип Златанов, управляващите умишлено блокират работата на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Това заявиха в кулоарите на парламента депутати от ГЕРБ по повод отложеното гласуване на оставката на Филип Златанов, който напусна шефския пост в КПУКИ след като у него бе намерено тефтерче с указания.

Оставката на Златанов трябваше да бъде гласувана още вчера. Депутатите обаче решиха да отложат гледането на тази точка за днес и поканиха в парламента самия Филип Златанов. Той обаче не се яви днес, а от пленарната зала отсъстваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветанов. Това даде основание на "Коалиция за България" да отложи за пореден път гласуването.

Бившите управляващи съзряха в действията на левицата опит да се блокира работата на КПУКИ.

"Повече от една седмица се бави уволнението на Филип Златанов, вчера и днес тази оставка не е гласувана. Поради това поради факта, че г-жа Сапунджиева вече заема нова длъжност в Министерство на правосъдие,  то сега тази комисия е в състав, който е на санитарния минимум и дейността на тази особено важна комисия е възпрепятствана", посочи Емил Радев.

Според ГЕРБ причината за това е, че в последните пет месеца КПУКИ е залята от сигнали срещу лица от новата Тройна коалиция и управляващите се стараят да осуетят работата й.

В отговор на журналистически въпрос Димитър Главчев коментира, че ГЕРБ нямат правомощията да извикат Златанов в пленарна зала и това е отговорност на ръководството на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови