Емо Фаса: Бях опозиционер на цветановщината в ГЕРБ

Елица Мартинова 08 октомври 2013 в 13:55 4334 6

Емил Димитров - Емо Фаса на учредителното събрание на БАСТА. Снимка Сергей Антонов
Емил Димитров - Емо Фаса на учредителното събрание на БАСТА. Снимка Сергей Антонов

"Бях вътрешен опозиционер, така че не ме учудва това, което е записано като инструкции в тефтерчето на Златанов. Не изкорените ли цветановщината и фидосовщината, след време някоя друга комисия ще търси други инициали".

Това посъветва бившите си колеги от ГЕРБ основателят на БАСТА Емил Димитров. Бившият член на ГЕРБ бе на изслушване във временната парламентарна комисия, която разглежда обстоятелствата около тефтерчета с указанията на бившия шеф на КПУКИ Филип Златанов.

Димитров, известен с прякора Емо Фаса, е уличен от КПУКИ в конфликт на интереси. Според ексдепутата обаче развитието по делото му се дължи на острата му позиция срещу Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

"Дадох едно интервю за столичен вестник, в което заявих в прав текст - Цветан Цветанов и Искра Фидосова съсипаха партия ГЕРБ. Няколко дена след това излезе, че Емил Димитров е в конфликт на интереси", посочи основателят на БАСТА.

Пред комисията бе изслушана и скандалната депутатка Вяра Петрова, която се прочу с източването на близо 700 000 лева европейски средства чрез фирми на майка си.

Впоследствие на заседание в отсъствието на тогавашния председател Филип Златанов КПУКИ постанови, че Петрова не е в конфликт на интереси.

Тя коментира, че производството срещу нея се е бавело, докато управляващи са били ГЕРБ. Петрова посочи, че след скандала с тефтерчето на Златанов се е разочаровала от партията и това я е накарало да напусне.

Емил Димитров, Вяра Петрова и бившият земеделски министър Мирослав Найденов са сред основателите на партия БАСТА, която обединява отцепниците от екипа на Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови