Алексей Петров: След изборите прокуратурата ще обвини Цветанов в престъпление

OFFNews 28 април 2013 в 14:42 3417 2

Алексей Петров

Бившият вицепремиер Цветан Цветанов ще се сдобие с обвинения заради безконтролното подслушване в МВР - това прогнозира бившият агент на ДАНС Алексей Петров.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов искал още през 2011 г. да проговори за тоталния контрол с подслушването, но не намерил съмишленици в ГЕРБ, твърди още Петров пред Livenews.

"Предизборната ситуация не позволява Цветанов да получи обвинения, тъй като има имунитет. Но мисля, че след две седмици обвинение ще получи човекът, който носи отговорност за този тотален шпионаж. По закон отговорност носи министърът и смятам, че той ще си получи заслуженото. Не казвам това от позицията на засегнат по-скоро бих казал, че след като бъде обвинен Цветанов, трябва да се внимава много, защото той не е лошият герой в сектор "Сигурност", каза Петров. И припомни думи на бившият вицепремиер, че "всичко е съгласувал с Борисов от 2006 г., когато се създаваше ГЕРБ".

Според Алексей Петров, редът за използване на специални разузнавателни средства в толкова стриктен, че „е невъзможно някой да прави каквито и да е своеволия на по-ниско ниво от министъра“. "И ако някой е решил да се извинява, че някой в службите е извършил незаконно подслушване, което по дефиниция е шпионаж, е лъжа, посочи той. Скандалните записи, публикувани в петък, са свидетелство, че Цветанов и Борисов нямат опит в специалните служби и са "стигнали дотам, че да се самозаписват", смята той.

На въпрос възможно ли е бившият земеделски министър Мирослав Найденов да е прав, че премиерът Борисов не знае какво прави вицепремиерът Цветанов, Петров отвърна: "Това е невъзможно. Цветанов е сляп изпълнител на Борисов. Аз даже го определям като камикадзе, което е готово на всичко. И смея да твърдя, че Борисов политически го самоуби".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!