Николай Кокинов подаде оставка

Александра Маркарян 26 април 2013 в 17:13 4707 5

Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС
Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС

"Николай Кокинов подаде оставка от длъжността Софийски градски прокурор. Оставката е подадена чрез Главния прокурор до ВСС", съобщиха от прокуратурата.

Оставката е била подадена днес, когато главният прокурор Сотир Цацаров привика Кокинов заради публикуваната стенограма с подслушан запис между него, бившия премиер Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

От друго прессъобщение на прокуратурата, разпространено днес, се казва, че разговорът между тримата е бил записван незаконно.

В прессъобщението се казва:

По повод публикувани в средствата за масова информация записи на разговори, за които се твърди, че са проведени между лицата Бойко Борисов, Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов, ПРБ уведомява за следното:

Аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на част от тях, са представени на главния прокурор от г-жа Диляна Димитрова - главен редактор на Информационна агенция „ПИК". Незабавно във ВКП е образувана проверка, която следва да установи автентичността им, както и наличието на данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба.

До настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства по предвидения в закона ред спрямо посочените по-горе лица.

Градският прокурор е заявил пред главния прокурор и заместниците му, намерението си да подаде до ВСС оставка от длъжността административен ръководител на СГП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови