Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Николай Кокинов подаде оставка

Последна промяна на 26 април 2013 в 17:13 3896 5

Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС
Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС

"Николай Кокинов подаде оставка от длъжността Софийски градски прокурор. Оставката е подадена чрез Главния прокурор до ВСС", съобщиха от прокуратурата.

Оставката е била подадена днес, когато главният прокурор Сотир Цацаров привика Кокинов заради публикуваната стенограма с подслушан запис между него, бившия премиер Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

От друго прессъобщение на прокуратурата, разпространено днес, се казва, че разговорът между тримата е бил записван незаконно.

В прессъобщението се казва:

По повод публикувани в средствата за масова информация записи на разговори, за които се твърди, че са проведени между лицата Бойко Борисов, Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов, ПРБ уведомява за следното:

Аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на част от тях, са представени на главния прокурор от г-жа Диляна Димитрова - главен редактор на Информационна агенция „ПИК". Незабавно във ВКП е образувана проверка, която следва да установи автентичността им, както и наличието на данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба.

До настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства по предвидения в закона ред спрямо посочените по-горе лица.

Градският прокурор е заявил пред главния прокурор и заместниците му, намерението си да подаде до ВСС оставка от длъжността административен ръководител на СГП.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2013 в 13:33

Ами да иностранци са ни завладели, нали виждаш първо се интересуват дали записите са законни и направени със санкция и чак тогава се проявява интерес към съдържанието. В случая няма санкция - значи това е работа на инопланетяни. Затова да не се вземат под внимание приказките в записите, щото те са от частноправен характер. Не ли е тъй?

27.04 2013 в 01:41

На други места за такова нещо ще затворят държавата направо.

26.04 2013 в 18:24

Питам се къде е държавата Президентът малчи. Служебният премиер - също. Какво става. Да не са ни завладяли иностранци...

26.04 2013 в 17:22

Докато слушах записа, направо ми стана жал за този човек. Но правосъдието трябва да си свърши работата. Жалко ако покрай голямото свличане, се търкулнат и малки камъчета, притискани досега от канарите.

Оффнюз, пишете за Сирия, моля. Има прясна информация относно решенията на белият дом за милитаристична интервенция.

26.04 2013 в 17:15

Малко по-малко нещата почнаха да се поизчистват.