Бойко на разпит за записите, Кокинов – вън от съдебната власт

Последна промяна на 28 април 2013 в 10:18 4160 7

Николай Кокинов   Снимка: БГНЕС
Николай Кокинов Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи, които бяха разпространени в петък. Това съобщи вестник "Преса", цитирайки неназован висш източник от обвинението.

Тримата ще трябва да отговорят водили ли са този разговор. Един от записите показва, че Николай Кокинов предава на Борисов резултатите от прокурорската проверка за незаконните СРС-та, преди те да бъдат обявени.

Уволненият в петък градски прокурор на София Николай Кокинов няма да се размине само с оставка като началник, съобщава изданието. Висшият съдебен съвет вече готви предложение за неговото дисциплинарно уволнение от съдебната власт изобщо. Очаква се това да стане още утре.

Според мнение на юристи, цитирани от БГНЕС, Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов по чл. 288 от Наказателния кодекс, който гласи, че възпрепятстващият наказателно преследване на друго лице се наказва със затвор от 1 до 6 години. Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди те да са обявени от прокуратурата, убедени са юристите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2013 в 12:50

Ако имате близък, който смята да гласува за ГЕРБ, шамаросайте го здраво. Да виждаш за каква мафия става въпрос и да твърдиш, че всичко е "жълта преса" и "компромат"... Има куп други партии, изберете си КОЯТО И ДА Е, но не се излагайте с ГЕРБ. Този сериал не искам да го гледам още 4 години и накрая да сме още по-зле от преди.

28.04 2013 в 12:27

Поп Груйо си е един тъп груйчо
какво ме интересува кой е подал сигнала бе Груйчо,
да не би да си глух бе тъпак, не чу ли или не прочете ли какви ги реди Боко, и какви са ги редили с Миро Мършата и с Кокинов а?, не чу ли и не прочете ли?

28.04 2013 в 11:22

Епа те добрите им намерения са ясни - да останат на власт, за да могат да се грижат за добруването на народа и опазването на фискалния резерв, че току виж някой го окрал.
Подалият сигнала се казва Сергей Дмитриевич Станишев (Съсела, СерГейчо и мн.др.), може да бъде намерен на Позитано 20.
ПП - да не си седял на един чин с Чехлю? И на него не му харесва случващото се.

28.04 2013 в 11:11

А докато бяха на власт, как мислиш, дали щяха да позволят нещо да се направи срещу тях? Те извън властта се опитват да редят държавата и го правят сравнително безпрепятствено, какво остава да са на власт! Та сега му е времето. Без значение, че съвпада с предизборния период.

28.04 2013 в 11:05

Несериозен коментар: Да ме викнат и мен на разпита, ще отида с микрофонче, само ще си седя тихичко и нищо няма да обяснявам. Един резервен микрофон никога не е излишен. :)

Сериозен коментар: Скандалът въобще не е малък, но сме били свидетели и на по-големи, с преки и огромни материални облаги и последици. Фактът, че сега виновните изглежда ще си понесат последствията, направо ме кара да мисля, че в случая целта им е оправдавала средствата, тоест, че виновните са имали добри намерения в дългосрочен план. Не ми харесва и времето, по което се случва всичко, предизборен период.Накратко, подалият сигнала - на канала!

28.04 2013 в 10:56

Най-накрая някой да каже че Бойко Борисов е за затвора!!!!!!!!!!

28.04 2013 в 10:30

Този мулъл Кокинов е срам за съдебната власт.