1/2 от столичани на парно са получили солени сметки

Нели Чолашка 23 януари 2013 в 15:49 2144 3

Стоян Цветанов, шеф на
Стоян Цветанов, шеф на "Топлофикация-София". Снимка: БГНЕС

Близо 50% от клиентите на "Топлофикация-София" са получили сметки за парното през декември с над 21% увеличение спрямо декември 2011 г.

Това стана ясно от отчета на шефа на дружеството Стоян Цветанов пред две общински комисии днес.

Той беше привикан да отчете какво е показала проверката на високите декемврийски сметки. Цветанов предупреди, че проверката не е приключила и данните му са предварителни.

Той обеща, че при доказана грешка, клиентите ще бъдат компенсирани още февруари.

За грешките "Топлофикация-София" набеди топлинните счетоводители. Шефът на общинското дружество напомни, че и "Топлофикация" е и топлинен счетоводител, но като такъв нямали нито една писмена жалба.

Съгласно договорите на другите топлинни счетоводители с "Топлофикация", те могат да бъдат глобени с над 500 лв. (няма таван) и да бъдат принудени да направят междинно измерване на уредите за своя сметка.

От "Топлофикация-София" продължават да настояват, че декември 2012 г. е бил най-студеният декември за последните 10 години и до голяма степен на това се дължат високите сметки плюс увеличената с 12% цена на парното от 1 април миналата година.

Цветанов напомни, че от началото на тази година цената е намалена със 7%.

Това не означава, че сметките ще са по ниски от тези за януари 2012 г., защото намалението е на база увеличените с 12% цени миналата година, напомни общинският съветник Прошко Прошко от партията на Меглена Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!