Ще си плащаме сметките за парно, дори и да са раздути

Нели Чолашка 23 януари 2013 в 10:49 3185 8

Парно. Снимка: БГНЕС
Парно. Снимка: БГНЕС

Ръководството на „Топлофикация-София” ще представи днес пред общинските съветници в София междинни резултати от проверката на сметките за декември.

Проверката беше разпоредена от кмета на София Йорданка Фандъкова в началото на месеца, след като много клиенти на "Топлофикация" се оплакаха от много високи сметки.

Общинското дружество се презастрахова и преди да изпрати сметките за декември обяви, че те ще са с 21% по-високи от тези за декември 2011 г.

Хората обаче получиха сметки с до 100% по-високи от тези за декември предходната година. В блок в кв. "Младост 3" пък имаше разлики от стотици лева за еднаква квадратура и еднакви единици потребена топлоенергия.

Гневни столичани си заплахи символично сметките пред сградата на Столичната община този уикенд.

"Топлофикация" се оправда и с рекордно ниски декемврийски температури за последните 10 години, в което Фандъкова се усъмни.

За съжаление обаче проверката няма да доведе до намаляване на сметките при грешни изчисления и всеки трябва да плати каквото му е начислено, а коригирането на сметките ще остане за лятото.

Друг дразнещ факт е, че при закъснения в плащането "Топлофикация" начислява лихви, но когато връща пари при изравняването, не ги връща с лихви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!