Столичани изгориха сметките си за парно в знак на протест

20 януари 2013 в 16:07 1564 5

Столичани изгориха демонстративно сметките си за парно. СНИМКА: БГНЕС
Столичани изгориха демонстративно сметките си за парно. СНИМКА: БГНЕС

 

Около 40 недоволни от високите сметки за парно столичани се събраха пред сградата на общината и запалиха фактурите си от "Топлофикация" в метална кофа в знак на протест.

Демонстрантите обявиха, че не са съгласни с монопола на „Топлофикация" и изкуствено завишените сметки, които според тях дружеството им изпраща.

 Организаторът на протеста Янко Петров заяви, че не съществува друга страна в Европа, в която да има услуга, от която да не можеш да се откажеш.

Той настоя всеки софиянец да може да сключи индивидуален договор с топлофикационното дружество и да има индивидуален уред за измерване на индивидуалното потребление, за да могат клиентите по всяко време човек да проверят консумацията си.

 Петров представи отворено писмо до председателя на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите на Европейския парламент, което ще бъде изпратено утре. "Настоящото писмо цели да разкрие нарушаване на потребителските права на гражданите на Република България, извършвани от „Топлофикация - София" ЕАД", пише в писмото.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!