Quantcast

Столичани изгориха сметките си за парно в знак на протест

Последна промяна на 20 януари 2013 в 16:07 824 5

Столичани изгориха демонстративно сметките си за парно. СНИМКА: БГНЕС
Столичани изгориха демонстративно сметките си за парно. СНИМКА: БГНЕС

 

Около 40 недоволни от високите сметки за парно столичани се събраха пред сградата на общината и запалиха фактурите си от "Топлофикация" в метална кофа в знак на протест.

Демонстрантите обявиха, че не са съгласни с монопола на „Топлофикация" и изкуствено завишените сметки, които според тях дружеството им изпраща.

 Организаторът на протеста Янко Петров заяви, че не съществува друга страна в Европа, в която да има услуга, от която да не можеш да се откажеш.

Той настоя всеки софиянец да може да сключи индивидуален договор с топлофикационното дружество и да има индивидуален уред за измерване на индивидуалното потребление, за да могат клиентите по всяко време човек да проверят консумацията си.

 Петров представи отворено писмо до председателя на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите на Европейския парламент, което ще бъде изпратено утре. "Настоящото писмо цели да разкрие нарушаване на потребителските права на гражданите на Република България, извършвани от „Топлофикация - София" ЕАД", пише в писмото.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2013 в 20:08

голям ЦИРК, голяма работа )))

20.01 2013 в 19:45

Е, и какво от това, че си горят изпратените им сметки??? Ще има ефект ако влезнат в Топлофикация и в дружествата за дялово отчитане и унищожат компютрите, в които се пази информацията кой какво дължи!!!.... А с това горене на листове нищо не значеща хартия, освен да разсмиват монополистите - друго не правят!!! :((((((((((( Мен ме е яд на друго!... Аз съм частен абонат на Булгаргаз и плащам скъпо и прескъпо природния газ! Защо? Защото Топлофикация имала да си "довзима" средства от абонатите си, и понеже няма как да стане това - аз и всички останали частни потребители на природен газ трябва да им плащаме кефа да стоят на топло и да не плащат!!! :(((((((((((((((((((((((((((( Е, извинявам се, но това граничи с безумието вече!!! В най-скоро време ще започна да ръчкам всички инстанции от които зависи това безумие, да се въведат цени на природния газ, които са нормални за мен и всички като мен - частни абонати на Булгаргаз!!! Намалението на цената на природен газ през миналата година и това, което е от началото на тази година е общо около 35%!!! Не може в никакъв случай на частните абонати на природен газ намалението на цената да бъде само 9%!!!!!!!!!!!!! Ако трябва - ще съдя държавата за рекета който ме се налага по тоя начин!!!!!!!!!!!!!!!!!! Не ми пука какво ще става след това!!!........................

20.01 2013 в 16:43

... Може пък да не им ги вземат... Нали затова са протестите??

А протестите са гъвкаво нещо... Може, примерно, Топлофикация да се бойкотира нацяло! :) Като не си плати НИКОЙ сметката в края на месеца... Мдаа... Има си начин за излизане от всякакви ситуации, стига човек да има 2 неща в достатъчно количество- мозък и хъс! ;)

20.01 2013 в 16:26

Късно е либе за китка, както се казва. На изборите аз като говорих какво ще стане, никой не ме слуша. Сега на същите тези хора ще им вземат още парички от джоба, за да спасят пак топлофикация и нищо да не се промени.

Ама, нищо де. Аз през последните 10 години по случайност уцелих истината за Топлофикация :-) Не, че разбирам нещо :-)

20.01 2013 в 16:23

Супер!
Ето това е КОНКРЕТЕН протест и има всички основания да бъде УСПЕШЕН!