Наградата за толерантността ни е хаос и терор

Калин Манолов Последна промяна на 16 септември 2015 в 19:28 20455 42

През 1973 в Париж е публикувана книга, която предизвиква духовете и оставя дълбоки следи. Авторът е Жан Распай, книгата е "Лагерът на светците". В нея се разказва за една интелигенция, чието любимо занимание е да принася жертви на олтара на мултикултурализма. Интелектуалците, изпълнени с вина за расисткото и колониално минало на Франция, призовават обществото да приеме милиони гневни имигранти като израз на покаяние. Наградата е смърт и разрушение. Имигрантите рушат и грабят всичко пред тях. В страната настъпва хаос и терор.

Книгата е била приета като футуристична и невъзможна картина за бъдещето. Сравнявали я с "1984", и "Пътешествията на Гъливер", а Распай бил обявен за расист и нацист.

Всъщност се е оказал лош пророк – не само за Франция. Според проучване на центъра за изследвания "Пю" от 2011 г. след 20 години всеки четвърти жител на Земята ще бъде мюсюлманин. Сега около 60 милиона мюсюлмани живеят в Европа. Само в Европейския съюз живеят около 25 милиона мюсюлмани. Особено голям прираст се очертава в Белгия - където мюсюлманите от 6 процента ще достигнат 10,2, или във Франция - от 7,5 на 10,3. В Германия в момента живеят малко повече от 4 милиона мюсюлмани, а през 2030-та ще надхвърлят 5,5 милиона. Извън Европейския съюз живеят 35 милиона. Включително Швейцария, където са повече от 10% от населението. През 2010-та мюсюлманите представляват 6 процента от европейското население, през 2030-та ще бъдат 8 процента.

През последните 50 години броят на мюсюлманите се е увеличил с 235 %, докато християнското население се е увеличило с 47%. Световното мюсюлманско население нараства с 33 милиона всяка година. Броят на мюсюлманите расте с 4.6% до 6.4% годишно. За сравнение броят на християните по света нараства с 1.4% годишно. През 2030 г. мюсюлманите ще бъдат 26.4% от световното население, което се очаква до тогава да достигне 8.3 млрд. души, което е съществено увеличение спрямо дела им от 23.4%от населението на земята през 2010, когато е било 6.9 милиарда. Данните са от изследване на авторитетната неправителствена организация Pew forum, част от проекта Pew-Templeton Global Religious Futures

България е сред десетте европейски държави, които през 2030 година ще са с най-висок процент мюсюлманско население.

Делът на мюсюлманите ще възлиза на 15.7 процента от населението.

Защо това е проблем?

Заради факта, че мнозинството мюсюлмани отхвърлят свободата и демокрацията, не само защото не ги познават, но и защото не разбират същността им. Същността им е дълбоко противоположна на теократичния тоталитаризъм. Диаметрално противоположна на ислямската идеология. В тази идеология Бог ръководи всичко, не хората. Бог решава човешката съдба, не хората. Бог, който не дава никакъв избор, никаква възможност за разум и разсъждение. Бог, за когото хората не са дори негови деца: те са поданици, роби.

Западното понятие за индивидуални права и индивидулна свобода не е съвместимо с догмите на Исляма за общностна отговорност. Те просто имат различна концепция за свободата и човешкото достойнство. Принципът на индивидуалните права е културно и политически господстващ само в Западния свят и само през ХVІІІ и ХІХ век. В резултат там и тогава се раждат политическата и икономическа свобода: монархиите са свалени, тираниите падат, възниква аболиционизма и робството се премахва. Дори бледото наследство на принципа на индивидуалните права, останал на Запад през ХХ век, е достатъчен да роди движения, които защитават правата на етнически малцинства и жени – движения, които не съществуват и не могат да съществуват в онези огромни части от земното кълбо, които никога, дори минимално, не са приемали този принцип.

В Исляма, също както и в много други религии, корените на правата на човека са в теологията и започват с вярата в Бог. В исляма няма автономен индивид, личност извън общността. Логично няма и индивидуална свобода. Всъщност в Корана никъде не се употребява арабското съществително „хуррийа“, което значи „свобода“. Ислямското разбиране за права оправдава дискриминацията, жестокостите, мъчителните убийства.

Наистина, пред Аллах мъжете и жените са равнопоставени и по еднакъв начин ще получат това, което се обещава на заслужилите в Рая. Но не е така в семейството и обществото. Там жените са поставени под мъжете.
Толерантността ни към исляма не е реципрочна. В колко ислямски страни християните имат същата свобода, каквато имат мюсюлманите в Европа и Северна Америка? И можем ли изобщо да бъдем толерантни към насилието и нетолерантността? Не е ли гибелно еднопосочното миролюбие?

Казват, че следовниците на „Ислямска държава" вземат неавтентичен текст, извън Корана: „Изпратен съм с меч“ и го прикрепят към кораничен текст: „Ние те изпратихме, Мохамед, за да бъдеш милост за световете“. Получава се: „Изпратихме те с меч, за да бъдеш милост за световете“. Има ли обаче значение каноничността за жертвите на ислямския тероризъм?

Европа започна да плаща цената на многогодишното приемане на хора с враждебна на фундаменталните западни ценности култура. И ще я плащат и поколения, които още не са родени. Не можем просто да позволяваме на всеки, които иска, да дойде у нас. Културата има значение! Не всички култури са съвместими, както научаваме по трудния начин.

В момента европейските лидери проявяват драстична политическа безотговорност и увековечават фрагментацията на западните общества. Подобно на банките, емигрантските мюсюлмански общности са твърде големи, за да бъдат изгонени. „Не ислямският тероризъм, а масовата ислямска имиграция е троянският кон, който тихо и постепенно прониква в Европа и я превръща в Еврабия”, писа Ориана Фалачи. Според нея ислямът иска да завладее Запада, но главното му оръжие не са терористите-самоубийци, а утробите на мюсюлманските жени, които с плодовитостта си и имиграцията на Запад ще превземат Западната цивилизация.

Всъщност ислямизмът е много повече политика, базирана на марксизма, отколкото религия, базирана на Корана. Между ислямистите и левичарите има много повече сходства, отколкото различия. И двете системи са варианти на етатизма, основан на колективистичния принцип, че човекът е обезправен роб на държавата; и двете са социалистически на теория и на практика; и при двете системи бедните са поробени и богатите са ограбвани в полза на управляващата клика. Но най- голямата – и най-опасна! - прилика между ислямистите и левичарите е, че еднакво ненавиждат капитализма. Ненавиждат го, защото признава индивидуалните права и забранява използването на физическо насилие в човешките взаимоотношения.

Индивидуалните права са фундаментална политическа ценност. Те ще бъдат възстановени не чрез политика на забрани и ограничения в стил „Унгария за унгарците“ или „България за българите“. Ислямизмът е тоталитарна идеология и успешната борба с него трябва да се води както се водеше борбата с всички тоталитарни идеологии - като на лошите идеи противопоставим добри идеи. Идеите на свободата.

Свободата е свобода на ума. Потисничеството е потисничество над ума. Когато хората са свободни да мислят и да действат според убежденията си, Ренесансът и Просвещението са възможни. Както това е било вярно за средновековния европеец, така сега е вярно и за съвременния мюсюлманин. Ако искат да прогресират икономически и да се възродят културно, изповядващите исляма трябва да започнат да почитат човешкия ум и индивидуалните права. Това са неизбежните предпоставки за човешкия прогрес.

Когато институционализират свободата, ще пожънат и постиженията на капитализма. И ще разберат, че той решава, а не причинява всичките им проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.09 2015 в 10:53

Чесън,

Най-тежката работа срещу исляма ще я свършат бомбите на Нетаняху и Путин. Те са яките лекарства срещу рака, от които на пациента му се повръща, а докторът страда заедно с него (лечението е много болезнено и страшно за гледане).

А стратегията на Алекс Алексиев върши работа като витамините и имуностимулантите. Пациентите приемат витамини и имуностимуланти или плацебо, но те рядко водят до пълно излекуване от рак.

18.09 2015 в 22:00

Според текст на Алекс Алексиев, изобразяването на Аллах е забранено според Шариата, каквато забрана в Корана не присъства. Ето ти една разлика, която ако бе известна, няколка живота биха могли да бъдат спасени. Кой знае колко още има..

18.09 2015 в 21:22

Чесън,

“главорезите да бъдат обявени за секта извън исляма”
Не става. Главорезите СА истинския ислям. Неглаворезите НЕ са „истински мюсюлмани“ (твоите и моите приятели, с които пием ракия). Всеки мюсюлманин го знае – поне интуитивно, но няма да го сподели с теб, защото това значи да се простреля в крака и да мине на твоя страна, т.е. да стане християнин (или друговерец) или атеист като мен. Ако го признае, ще заплюе цялата си идентичност – на индивид и на член на семейството и групата си – квартала, града и приятелите.
Ислямът е цялостна идентичност – етническа, социална, правна, семейна и историческа – той е ТОТАЛИТАРЕН точно по тази схема.

Ислямът ги заклещва в окови много по силно от фашизма и много по-силно от комунизма. За да скъсаш веригите на исляма, трябва да се откажеш от него. А напускането на исляма първо се наказва със смърт (но това няма да стане в България, поне не в момента), плюс в тези общности се наказва със социална смърт. Всички близки ти обръщат гръб. Трябва да си много силен, за да го понесеш. Малко хора го могат. Тези хора си обичат общността и са силно зависими от нея – емоционално, финансово, професионално и т.н.
„да се тръгне само срещу Шариата, а не срещу целия ислям“

Не става. Шариатът Е ислям. Ислямът е пълен пакет. Не можеш да вадиш от него каквото ти харесва, както правят христяните и си живеят светски, съдят се по светски, подписват договори по светски, а църквата си е отделно (Исус: „давайте кесаровото кесарю, божието богу“).

Заради този пакет във всяка цивилизована държава има организация „Шериат за…..“ – „Sharia for UK“, ”Шериат за България”- провери си ги. Във САЩ и във всички европейски държави мюсюлманите се борят да променят бавно законодателството, защото шариатът е ислям, и бавно, за да не се усетим, че ни поробват с него. Популярното име на тази тенденция е “creeping sharia” (пълзящ ислям). По този начин извоюваха шариатски съдилища във Великобритания. В момента вече са към 85 (провери си в Гугъл с „sharia courts in UK“). Освен това, мисля, че беше преди 1-2 години, британската правна асоциация поде кампания да угаждат на мюсюлманите и да обучават юристите да пишат ДОГОВОРИ и ЗАВЕЩАНИЯ по шариата. Наивни хора, като повечето западняци, не се усетиха, че това въвежда паралелна правна система в страната. Не се усетиха, че шариатът е по подразбиране дискриминация на жените и радикално противоположен на принципите на цивилизованото законодателство. Бяха на път да го направят!!! Не се шегувам.

В западните държави ислямът основно превзема територии с шариатски закони и правила, които се промъкват бавно, по малко, стъпка по стъпка, незабелязано и с безкрайно ориенталско търпение. Така пробутват по малко примерно отделни часове за басейна в американските университети – за мъже и жени. Отделни входове в някои училища в Германия – за момичета и момчета, и официално изискване в училища в Канада момичетата в цикъл да седят на задните чинове, защото според исляма са мръсни.

Във Великобритания искаха в един университет да пробутат разделени зали за дебати – жените не трябвало да седят в една зала с мъжете-студенти. В Швеиция един идот започнал работа и на първия работен ден отказал да се ръкува с шефката си, защото ислямът му го забранява. Всичко Това е Шариат, Чесън.

Така че, Ислямът е пълен пакет. Всеки елемент в пакета е зло, като изключим постенето. Дори даренията за бедните са сегрегирани. Дарения се дават само на мюсюлмани!!!

18.09 2015 в 19:39

Съгласен съм с всичко, което пишеш. Идинствено не вярвам, че мерките за противодействие са същите като срещу фашизма. Едно е да победиш и забраниш фашизма-доктрина с 40-50 годишна история(не без помощта на друга, не по-малко мракобесна доктрина), съвсем друго е да тръгнеш да забраняваш една от световните религии. Абсурдно е да проработи, а освен всичко друго, ще радикализира и мнозинството умерени. Далеч по-прагматично е главорезите да бъдат обявени за секта извън исляма, да се тръгне само срещу Шариата, а не срещу целия ислям.

18.09 2015 в 18:24

Чесън,
И ти, и аз познаваме добри мюсюлмани, добри комунисти, добри скинари. Ние познаваме добри ХОРА.

Ти колко пъти видя мой текст за МЮСЮЛМАНИТЕ? Колко пъти? Аз не ти говоря за хората! Говоря ти за ДОКТРИНАТА! Само за ДОКТРИНАТА! През цялото време!

Все едно да те питам: "Чесън, ти какво знаеш за фашизма, и ти да ми отговориш: Германците са изроди". Ми не е по темата, Чесън, и отговорът е неадекватен. Фашизмът е избил милиони хора. Идеологията е поразила умовете на иначе нормални хора. Подчинила ги е и ги е накарала да съдействат. Къде с пропаганда, къде с бой. Германците при Хитлер са се подчинили на доктрината и са я изпълнявали под строй. Като сме забранили доктрината на фашизма в Европа и света, сме дали възможност на германците да покажат, че са нормални хора, работливи и цивилизовани, каквито ги виждаме днес.

Престани да ми говориш за твоите приятели мюсюлмани. И аз имам такива. И са БЕЗКРАЙНО ДОБРИ хора! само че, като нахлуе фанатизирана маса мюсюлмани и хванат пушките да ни избиват, те ще принудят моите и твоите приятели също да ни избиват. Това им е тест за съпричастност. Тест за принадлежност към тяхната група, към тяхната фашистка партия. И моите и твоите приятели ще се подчинят, за да си спасят живота. Да не дава господ, това да стане у нас, но това стана в Ирак. Амел Нона, епископ на халдейската църква пристигна сразен, опустошен от Мосул. Беше повехнал и шашнат, депресиран и изтерзан. Най-големият му шок беше не, че ИД колят и прогонват християните, а че ПРИЯТЕЛИТЕ, СЪСЕДИТЕ и ПОЗНАТИТЕ на тези християни са участвали в клането, плячкосването и прогонването на тези християни!!! Запомни го!

Ислямът принуждава хората да стават чудовища по системата "Убивай с мен или ти пада главата", точно като във фашизма. Като забраним идеологията, мюсюлманите ще си останат обикновени хора като нас и няма да бъдат принудени да ни избиват.

18.09 2015 в 17:18

това, че Ататюрк и Енвер Ходжа са сатрапи,спор няма. Идеята ми бе, че тоталитарни режими по-лесно се оправят с религиите. Относно т.нар. умерен ислям, теоретично сигурно си прав. На практика, мога да споделя от опит, че достатъчно много мюсулмани не са крайно религиозни или са до толкова, до колкото и много християни - почитат се някои обичаи, но до там. А и както отбеляза, не са чели корана, както и аз библията. Пием си ракията, почитаме си дори религиозните празници, те приемат козунаци, яйза на великден, аз баклава.. Дори обичая с козунаците се го поддържат в Турция между тях си. Възмущават се на бурките и ги бъзикат. Сори, ама това са ми приятели, а не главорези. Та ей тва са умерените. Светски настроени, не религиозно-фанатизирани, а вярващи до някаква степен, уважаващи някои традиции. Не можеш да зачеркнеш 1.5 млрд. просто ей така. Иначе подкрепям първите няколко точки от това, което си предложил. Свободата не може да толерира практики, които биха я самоубили и всички искащи от благините и трябва да се съобразяват.

18.09 2015 в 15:37

И още нещо, Чесън,

Ататюрк е един от масовите убийци - изпълнители и ръководители на арменския геноцид. Нищо че е превърнал Турция в ГОРЕ-ДОЛУ светска държава. И той е бил изрод. Прочети The Blight of Asia:

http://www.myislam.dk/articles/en/horton%20h00-the-blight-of-asia.php

18.09 2015 в 15:05


Чесън, прегракнах докато ти обяснявам, че НЯМА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ. Ислямът Е САМО ЕДИН – той е смърт, радиация, раково образование, атомна бомба, отрова!
Аналогично, НЯМА РАДИКАЛЕН ФАШИЗЪМ. Както НЯМА РАДИКАЛЕН СТАЛИНИЗЪМ. Моля ти се, прочети корана, и мирясяй- има опростена, РАЗБИРАЕМА версия в раздела за книги на politicalislam.com.

Реджеп Ердоган го е казал лично: „Има само ислям. Без прилагателни {умерен, радикален и т.н}. И демокрацията е влакът, който ще ни отведе до нашата крайна цел {ислям по цялата земя} “

18.09 2015 в 14:49

Чесън,

Като начало:
1) На границата им даваме съкратена версия на Всеобщата декларация за правата на човека. Всеки мюсюлманин, който я подпише, може да премине границата и да подаде документи за убежище. Но те МАСОВО няма да я подписват, защото подписът им де факто ще означава да се отрекат от исляма. Ислямът е идеология на апартейд, расизъм, робство, дискриминация и омраза към другия. Така че е абсолютната противоположност на принципа за, толерантност, равенство и недискриминация.

2) Репатриране на всеки, който не подпише Декларацията за правата на човека.

3) На границата им даваме Декларация за отказ от шариата ( напр. „Отказвам се от шариата и осъждам шариата като човеконенавистна правосъдна система. Информиран съм, че подлежа на 20 г. затвор и EUR 10,000 глоба за прилагане и проповядване на принципите на шариата“)

4) Който има повече от една съпруга се връща обратно, независимо от всички други условия. Ако иска да влезе тук, трябва да се разведе.

5) Забрана на исляма като човеконенавистна, фашизоидна идеология. Приравняване на исляма с геноцид, мащабен тероризъм и т.н.

6) Забрана на проповявдането на исляма – напр. 10 г. затвор и глоби за нарушителите. Те са терористи по дефиниция.

7) Програми за енергийна независимост - концесии за проучване и добив на нефт и газ. Включително шистов. Европейците са зависими от енергийните доставки на тези чудовища. Като спрем да сме зависими от техните енергийни източници, няма да ни диктуват имиграционната политика.

8) Масирани пропагандни (проповеднически) кампании. Наречи го просветителска/образователна дейност – будизъм и християнство по радио, телевизия и т.н. за мюсюлманите, нещо като „Дойче Веле“ и „Свободна Европа“ по соц. време у нас. Тези хора масово не четат Корана. Четат им/разказват им го имамите.18.09 2015 в 14:49

Чесън,

Като начало:
1) На границата им даваме съкратена версия на Всеобщата декларация за правата на човека. Всеки мюсюлманин, който я подпише, може да премине границата и да подаде документи за убежище. Но те МАСОВО няма да я подписват, защото подписът им де факто ще означава да се отрекат от исляма. Ислямът е идеология на апартейд, расизъм, робство, дискриминация и омраза към другия. Така че е абсолютната противоположност на принципа за, толерантност, равенство и недискриминация.

2) Репатриране на всеки, който не подпише Декларацията за правата на човека.

3) На границата им даваме Декларация за отказ от шариата ( напр. „Отказвам се от шариата и осъждам шариата като човеконенавистна правосъдна система. Информиран съм, че подлежа на 20 г. затвор и EUR 10,000 глоба за прилагане и проповядване на принципите на шариата“)

4) Който има повече от една съпруга се връща обратно, независимо от всички други условия. Ако иска да влезе тук, трябва да се разведе.

5) Забрана на исляма като човеконенавистна, фашизоидна идеология. Приравняване на исляма с геноцид, мащабен тероризъм и т.н.

6) Забрана на проповявдането на исляма – напр. 10 г. затвор и глоби за нарушителите. Те са терористи по дефиниция.

7) Програми за енергийна независимост - концесии за проучване и добив на нефт и газ. Включително шистов. Европейците са зависими от енергийните доставки на тези чудовища. Като спрем да сме зависими от техните енергийни източници, няма да ни диктуват имиграционната политика.

8) Масирани пропагандни (проповеднически) кампании. Наречи го просветителска/образователна дейност – будизъм и християнство по радио, телевизия и т.н. за мюсюлманите, нещо като „Дойче Веле“ и „Свободна Европа“ по соц. време у нас. Тези хора масово не четат Корана. Четат им/разказват им го имамите.