Забравен куфар и взрив уплашиха софиянци (обновена)

OFFNews Последна промяна на 20 март 2016 в 21:19 14800 5

Изоставен куфар и взрив уплашиха софиянци

Снимка OFFNews

Забравен куфар и последващ взрив уплаши софиянци тази вечер. 

По-рано днес жилищни сгради на ул. "Опълченска" между пресечките с "Пиротска" и "Цар Симеон" бяха евакуирани заради изоставен куфар. Десетки хора с много деца бяха изкарани от домовете си, разказа читател на OFFNews. В 21:05 часа се чу взрив от сградата на "Опълченска" 38. От МВР уточниха, че става въпрос за контролиран взрив и куфарът не е представлявал опасност.

В продължение на повече от половин час движението беше спряно, тролеите се отклоняваха.

На мястото пристигнаха екипи на пожарната и хора с маски и специално защитно облекло.

От столична община съобщиха, че е отклонено движението на тролеите №1 и №5, и автобуси №74 и №60. Трамваите и автобусите не преминават през участъка от ул. „Пиротска” до бул. „Сливница”. 

Около 21:25 ч движението беше възстановено. Хората започнаха да се прибират по домовете си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2016 в 08:34

Е, нали трябва да се отчита дейност... И то превенция.. Само не разбирам, при всичката тая клошария из "центъра" на столицата толкова ли не можаха да видят, че са боклуци или най-малкото да го изведат на безопасно разстояние на някоя поляна и там да го взривяват, а не посред нощ, докато спят хората?

21.03 2016 в 05:34

Така е нашето Мвр,не знае друго, нищо не са учили, но пък борят престъпността, основно статис
тически

21.03 2016 в 02:30

до ххх, да си чувал за роботи и скенери или живееш в каменната ера? До сега взривяваха няколко куфара из центъра в които дори нямаше електроника. Какъв е смисъла да се взривяват куфари пълни с дрехи? Дори не си правят труда да сканират куфарите.

21.03 2016 в 00:29

а защо не отидеш ти като имаш повече опит ? ЛАМЕР

21.03 2016 в 00:20

До кога мислят да го карат така нашите "експерти"? Това не е първия случай на взривен куфар в който няма бомба. Или за по-лесно взривяват всичко изоставено. Първо се определя дали куфара е безопасен и ако не е тогава се взривява. Като им липсва опит да докарат малко истински експерти от САЩ, там поне знаят как да си вършат работата.