Очевидец на новата акция: Сидеров ми взе телефона, извиваше ръце и пръсти

Ивайло Анев 22 октомври 2015 в 14:18 13992 23

Волен Сидеров при първата акция пред столичния "клекшоп".

"Сидеров дойде към мен - "Искаш да ме снимаш, а? Ела тук да ме снимаш..." и ме завлича настрани, като ме притиска до една оградка". Това разказа” Павел Начев, който е бил потърпевш от снощната акция на лидера на „Атака“ в центъра на София.

Според думите на Начев Сидеров му взел телефона, след като дълго му извивал ръцете и пръстите. 

"Защо искаш да ме снимаш? Беше ли тук? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен", е крещял атакист номер едно.

Според Начев лидерът на "Атака" е бил под въздействието на алкохол. 

Публикуваме пълния разказ на Павел Начев без редакторска намеса:

Нощна среща с Волен Сидеров

Понеделник вечер. След десетдневен семинар "Citizens of Tomorrow" във Франция реших да остана за няколко дни в София, преди да се прибера към Пловдив. 

Сряда вечер (днес) излизаме с приятели да хапнем китайско. Паркираме и излизаме на Раковска. В дясно от нас виждаме телевизионен екип и хора - Волен Сидеров и компания пред клекшопа - мястото, за което прочетох, че е направил поредната си изцепка.

Гледката е само за снимка и отивам да щракна една. Един от охранителите на Волен ме вижда, слага ръка пред камерата и казва да не снимам. Не настоявам и тръграм обратно. 

Волен обаче идва към мен - "Искаш да ме снимаш, а? Ела тук да ме снимаш..." и ме завлича настрани, като ме притиска до една оградка.

Ограждат ни охранителите му, Чуколов и други негови хора.

Воленчо ми издърпва ухото (старобългарски ритуал за здраве сигурно?) и започва да ми извива ръката - "Защо искаш да ме снимаш? Беше ли тук? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен?". Казах му на няколко пъти, че по това време не съм бил в София. Той обаче продължаваше с настървение.
Въпреки, че бях пил една бира алкохолният му дъх успя значително да ме респектира, а погледът му ми напомняше на Вълкът от Уолстрийт в размножителен период.

Успя все пак да ми изтръгне телефона от ръката и си го прибра в джоба. Казах му да ми го върне. Той си продължаваше с неговия рефрен, като за да засили сякаш силата на въпросите си започна да извива пръстите на едната ми ръка.
При всяко мое повдигане на другата, движение или дори аргумент ме посрещаше бурна ответна реакция от него, Чуколов и охраната.

След доста призиви да ми върне телефона му казах, че ще викна един от приятелите ми за да звънне на телефона и тогава ще се чуе, че е в него. Викнах го - дойде. Тръгна да си вади телефона, но Волен се насочи към него и го хвана, като тръгна да му говори заплашително. Между тях беше оградката и моят приятел успя да се измъкне (след това ми разказа, че е отишъл веднага до една патрулка на 50 метра, казал е за случая и че Волен вилнее, но те са казали само "Да, знаем" и така и не дойдоха).

Още известно време стояхме така:
Той - извиващ пръсти и задаващ безсмислени, заплашителни и напълно абсурдни въпроси.
Аз - приклещен от тайфата и искащ телефона си обратно.

По едно време Волен си тръгна (обратно към клекшопа) - беше дал телефона на охраната и те го бяха оставили на земята, от където си го взех. След щателна инспекция от тях за наличие на Воленови снимки най-после ме пуснаха.

Да, това е поредната гнусна случка свързана с този Шмъркан и този път аз бях директно въвлечен. Но той и такива индивиди като него не ме интересуват. 

Разказвам ви това, защото възможността да се случи подобна случка с български депутат в такова състояние, пред телевизионен екип, на главна улица и на 50 метра от патрулка е само симптом на обществото ни.

А лекарството е само и единствено всестранна гражданска активност, организация и натиск, докато държавата ни не стане истинска демокрация със стабилна правова държава, чиито институции (чудя се в този случай дали една само ще е подходяща: полиция, психиатрия, комуна...) да работят ефективно.

Много работа ни чака приятели.

Бъдете активни и Будни!

Това е втората подобна проява на Волен Сидеров в рамките на две седмици. Пред същия "клекшоп" по-рано този месец се стигна дори до сблъсък с полицаи, след като Сидеров и депутата от "Атака" Десислав Чуколов решиха да инспектират през нощта магазина. Атакистите твърдяха, че са получили сигнал за продажба на безакцизни стоки и наркотици.

Според очевидци при първата акция Чуколов е ударил служител на реда. 

След този случай главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!