Quantcast

Очевидец на новата акция: Сидеров ми взе телефона, извиваше ръце и пръсти

Ивайло Анев Последна промяна на 22 октомври 2015 в 14:18 13201 23

Волен Сидеров при първата акция пред столичния "клекшоп".

"Сидеров дойде към мен - "Искаш да ме снимаш, а? Ела тук да ме снимаш..." и ме завлича настрани, като ме притиска до една оградка". Това разказа” Павел Начев, който е бил потърпевш от снощната акция на лидера на „Атака“ в центъра на София.

Според думите на Начев Сидеров му взел телефона, след като дълго му извивал ръцете и пръстите. 

"Защо искаш да ме снимаш? Беше ли тук? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен", е крещял атакист номер едно.

Според Начев лидерът на "Атака" е бил под въздействието на алкохол. 

Публикуваме пълния разказ на Павел Начев без редакторска намеса:

Нощна среща с Волен Сидеров

Понеделник вечер. След десетдневен семинар "Citizens of Tomorrow" във Франция реших да остана за няколко дни в София, преди да се прибера към Пловдив. 

Сряда вечер (днес) излизаме с приятели да хапнем китайско. Паркираме и излизаме на Раковска. В дясно от нас виждаме телевизионен екип и хора - Волен Сидеров и компания пред клекшопа - мястото, за което прочетох, че е направил поредната си изцепка.

Гледката е само за снимка и отивам да щракна една. Един от охранителите на Волен ме вижда, слага ръка пред камерата и казва да не снимам. Не настоявам и тръграм обратно. 

Волен обаче идва към мен - "Искаш да ме снимаш, а? Ела тук да ме снимаш..." и ме завлича настрани, като ме притиска до една оградка.

Ограждат ни охранителите му, Чуколов и други негови хора.

Воленчо ми издърпва ухото (старобългарски ритуал за здраве сигурно?) и започва да ми извива ръката - "Защо искаш да ме снимаш? Беше ли тук? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен? Свидетелства ли срещу мен?". Казах му на няколко пъти, че по това време не съм бил в София. Той обаче продължаваше с настървение.
Въпреки, че бях пил една бира алкохолният му дъх успя значително да ме респектира, а погледът му ми напомняше на Вълкът от Уолстрийт в размножителен период.

Успя все пак да ми изтръгне телефона от ръката и си го прибра в джоба. Казах му да ми го върне. Той си продължаваше с неговия рефрен, като за да засили сякаш силата на въпросите си започна да извива пръстите на едната ми ръка.
При всяко мое повдигане на другата, движение или дори аргумент ме посрещаше бурна ответна реакция от него, Чуколов и охраната.

След доста призиви да ми върне телефона му казах, че ще викна един от приятелите ми за да звънне на телефона и тогава ще се чуе, че е в него. Викнах го - дойде. Тръгна да си вади телефона, но Волен се насочи към него и го хвана, като тръгна да му говори заплашително. Между тях беше оградката и моят приятел успя да се измъкне (след това ми разказа, че е отишъл веднага до една патрулка на 50 метра, казал е за случая и че Волен вилнее, но те са казали само "Да, знаем" и така и не дойдоха).

Още известно време стояхме така:
Той - извиващ пръсти и задаващ безсмислени, заплашителни и напълно абсурдни въпроси.
Аз - приклещен от тайфата и искащ телефона си обратно.

По едно време Волен си тръгна (обратно към клекшопа) - беше дал телефона на охраната и те го бяха оставили на земята, от където си го взех. След щателна инспекция от тях за наличие на Воленови снимки най-после ме пуснаха.

Да, това е поредната гнусна случка свързана с този Шмъркан и този път аз бях директно въвлечен. Но той и такива индивиди като него не ме интересуват. 

Разказвам ви това, защото възможността да се случи подобна случка с български депутат в такова състояние, пред телевизионен екип, на главна улица и на 50 метра от патрулка е само симптом на обществото ни.

А лекарството е само и единствено всестранна гражданска активност, организация и натиск, докато държавата ни не стане истинска демокрация със стабилна правова държава, чиито институции (чудя се в този случай дали една само ще е подходяща: полиция, психиатрия, комуна...) да работят ефективно.

Много работа ни чака приятели.

Бъдете активни и Будни!

Това е втората подобна проява на Волен Сидеров в рамките на две седмици. Пред същия "клекшоп" по-рано този месец се стигна дори до сблъсък с полицаи, след като Сидеров и депутата от "Атака" Десислав Чуколов решиха да инспектират през нощта магазина. Атакистите твърдяха, че са получили сигнал за продажба на безакцизни стоки и наркотици.

Според очевидци при първата акция Чуколов е ударил служител на реда. 

След този случай главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров и Чуколов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2015 в 20:44

Нека си вилнее тъпото копеле, рожба на руско-българската дружба, той си една подвижна антиреклама на путоноидите!!!
-------
Като гледам даже и отявлените русоглисти нещо ги няма!!!

22.10 2015 в 18:17

Na vtoriua-bolesti za moderatorite!

22.10 2015 в 18:16

Sin,kaто го треснеш,ти отиваш в затвора,а психаря продължава да ни доказва колко е велик и неосегаем .Заради такива неща и двете ми деца напуснаха страната ни.За майките-само тъга Тук законите са за бедните и беззащитни българи! За цигани и депутати-не важат!

22.10 2015 в 18:04

Няма ли най-накрая някой да му нацепи кухото канче на този кретен??!!

22.10 2015 в 17:48

Да живее Америка за България. Обама е велик ! Путин е Убиец ! Меркел е Велика ! Легализация на тревата!! Да живеее Америкаа!! УРАААА хайде всички на бригада да чистим стаи във Флорида !! Браво ! Браво и на Бойко и браво на РАДАН ! Долу мръсните комунисти, кремълски агенти и путинофили и рубладжии !!!!!!!

22.10 2015 в 17:11

Сидеров, путьо смешен, 1 време като те засичах по коридорите на СКАТ, да водиш смръдливото си псевдо-публицистично предаване, беше по тих от мишка и не смееше да погледнеш хората срещу тебе в очите. От кога стана такъв бияч бе, ще пусна сина ми, който е на 10 и ще те спука от шамари.

СМЕШНИК

Пожелавам ти да те имунизират 1 път завинаги, евтаназия за тебе.

Поздрави,
Най-добрия приятел на майка ти

22.10 2015 в 16:58

Нощес да не е имало пълнолуние, че лудите са се развилнели?
Бакшиш набил полицай, сидер ага се развилнял.

Някой да е срещал граф Дракула да обикаля из София?

22.10 2015 в 15:53

Няма ли кой да го прибере този ?!

22.10 2015 в 15:53

Депутатският имунитет не прави Сидеров неуязвим. Просто не могат да го задържат без предварителна заповед, освен за тежко престъпление като убийство. Но депутатския имунитет не предполага, че ако е агресивен към вас, не може да се защитите. Т.е. ако се опитва да ви извива пръстите, да ви хваща за гушата и т.н. се в пълното си законово право да му ударите един юмрук в зъбите.

22.10 2015 в 15:46

Какво да се продажни руски подлоги, на хранилка на Кремъл.