Няма следа от опасните бегълци от затвора. Пелов е рецидивист с много убийства, предупреждават от полицията

OFFNews Последна промяна на 04 април 2018 в 08:11 10006 3

Издирването на двамата избягали рецидивисти от Централния софийски затвор продължава, работи се по различни линии, но на този етап няма информация и резултат от издирването.

Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНТ тази сутрин. Той предупреди, че бегълците са изключително опасни и хората на трябва в никакъв случай да търсят контакт с тях. 

Радослав Колев е осъден на лишаване от свобода за 26 години, за убийство, а Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на лишаване от свобода за 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР, съобщиха вчера от МВР. 

Близките на избягалите са в полицейските управления и полицията работи с тях. Бързо се задействаха всички системи за сигурност, включително и Гранична полиция. Времето, за което реагирахме, не би им позволило да се придвижат извън града, каза Маринов по бТВ.

Владимир Пелов Стефанов, който вчера избяга от Софийския затвор, е лукав рецидивист с много убийства зад гърба си. Така го описа Красимир Занев, бивш началник на служба „Издирвания”, по бТВ. 

„Първото му престъпление е през 1996 г., когато влиза в едно чейндж бюро в Пловдив, убива собствениците на място и взима около 300 долара. След това се укрива”, разказва Занев. По думите му Пелов много добре познава планините около Ботевград, което е направило издирването му изключително трудно. „По-късно получихме информация, че в ж.к. „Младост” той има приятелка, от която има дете и често остава да спи при нея. Пращаме една сериозна група от издирвачи да установят точно къде е и да го задържат. Пелов отива да пазарува, отвън пред магазина полицаите се хвърлят върху него и го задържат”, казва Занев.

В момента на задържането властите разбират, че Пелов е въоръжен с пистолет с патрон в цевта. „Задържат го и той казва „Ако бях усетил, че сте зад мен, щях да ви застрелям като кучета”, спомня си Занев. Пелов получава 20 години затвор за престъплението в чейндж бюрото в Пловдив, но излежава само шест заради добро поведение.

По-късно през 2011 г. Пелов и негов бивш съкилийник извършват въоръжен грабеж в златарско ателие в Ботевград, където също убиват собственика и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива.

„Един много интересен случай – при издирването патрул го спира на пътя за проверка. Искат му документите за самоличност, а той вади пистолет и ги кара да легнат на земята. Държи ги на прицел, качва се в полицейската кола и бяга”, разказва още Занев. През 2016 г. в центъра на Ботевград Пелов убива двама мъже от ромски произход с незаконно оръжие.

„Този човек няма да се поправи. При такива криминални престъпници, опасни, въоръжени, извършители на много престъпления, аз апелирам да бъде върнато и приложено смъртното наказание”, коментира Занев. 

По думите му Пелов в момента е изключително опасен, защото няма какво да губи. „При всички положения ще окаже съпротива. Служителите на МВР са мотивирани, добре подготвени и смятам, че ще дадат положителен резултат”, коментира още Занев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8416

3

IBL IBL

04.04 2018 в 13:35

Нито един нормален човек не би трябвало да има нещо против тия два човешки отпадъка да окажат "съпротива" и да не се "предадат", ако или когато ги намерят. В този случай пожелавам кураж на момчетата в МВР и Господ да им даде спокойна ръка. Да знаят, че правят услуга на обществото и на Родината.
Интересно е обаче колко хора ще крякат срещу моето обобщение по-горе. :)

8359

2

kibrito

04.04 2018 в 09:53

Ще ги намерят, колкото намериха Галеви и Маргини. Родната полиция се пази...от много работа

8044

1

Christina Ostrikova

04.04 2018 в 09:26

Няма ли най-после някой да поеме отговорност в тази "държава" и да си подаде оставката заради животозастрашаваща некадърност?!