МВР и военни влязоха на оглед на мястото на взрива

OFFNews 02 октомври 2014 в 09:34 8598 3

Прокурори позволиха оглед на мястото на взрива

Снимка Вяра Йовева, Министерство на отбраната

Пустинна котка.

Прокуратурата е дала разрешение да се направи оглед на мястото на взрива. 

Следователи от Националното следствие ще поемат разследването на инцидента в завода край с. Горни Лом.

Специално оборудван екип на Министерството на вътрешните работи ще влезе във взривения в село Горни Лом цех, съобщиха от ведомството. Вече са направени снимки на терена от безпилотен самолет. 

По първоначални данни няма опасност за жителите на село Горни Лом. Районът на инцидента е отцепен. Създадена е необходимата организация, съвместно с Окръжната прокуратура във Видин, за провеждане на първоначални действия по разследването. По разпореждане на главния прокурор на място са изпратени следователи от Националната следствена служба.

Шест военни безпилотни самолета са доставени на мястото на инцидента. Заедно с тях има и бронирана машина тип "Пустинна котка" на Военна полиция. Министерството на отбраната изпрати на място два специализирани екипа. Първата група военнослужещи пристигна на мястото на инцидента в 2.50 часа сутринта. Тя е в състав от петима военнослужещи от в.ф. 54880 – Казанлък от състава на 61 Стрямска механизирана бригада и е водена от капитан Николай Николов. Групата разполага с 6 броя безпилотни самолети, съобщават от военното министерство.

Втората група, пристигнала в Горни Лом в 4.30 часа тази сутрин, е модулна група за обезвреждане на невзривени боеприпаси от състава на в.ф. 28880 – Белене. Групата е в състав от 6-има военнослужещи под командването на капитан Николай Георгиев.

15 души са в неизвестност след взрива в цеха за обезвреждане на боеприпаси край Горни Лом. В момента на взрива на място е имало 12 работници и трима души от ръководството на цеха. Сред е бил изпълнителният директор на завода Емил Митков, който е син на собственика на фирмата, стопанисваща завода Видекс" АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови