Мащабна полицейска акция блокира квартал "Бояна" (обновена)

Шестима са задържани

Ива Оприкова 14 януари 2015 в 11:14 15899 10

Мащабна полицейска акция с участието на Криминална полиция и Жандармерията блокира столичния квартал "Бояна".

Цяло каре, на една пряка от улицата на властта е отцепена от полицаите.  Всички коли, които напускат района се подлагат на щателна проверка. "Извършват се полицейски действия. В по-късен период можем да дадем конкретна информация. Мащабната полицейска акция няма връзка с посещението на Джон Кери у нас. Полицейски действия на Криминална полиция и Жандармерията се извършват и в други столични райони", съобщиха за OFFNews.bg от пресцентъра на МВР. 

В столичния квартал Бояна са изпратени и специализирани групи за задържане. Към момента е ясно, че са арестувани 6 души.

Според информация  е разбита група, която се занимава с различни престъпления. Има подозрения, че участниците в нея се занимават и с поръчкови убийства. По непотвърдена официално информация лидерът е жена - Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на столичната митница Христо Кулишев.

Георгиева е арестувана и през 2011 г. при спецакция за ДДС измами. Дъщерята на митничаря Христо Кулишев е стар познайник на полицията. Бизнесдамата е номер едно при вноса и далаверите с месо. В схемата Според антимафиотите тя е движела всички фиктивни доставки на месо в страната, след което бил теглен и ДДС.

Според министър Цветанов тогава няма как групите за източване на ДДС да не са се ползвали и с политически чадър. Те са работили по една и съща схема повече от 10 години и през това време е изключено да не бъдат засечени. Но поради връзките със силни на деня, до разследване не се е стигало.

Улицата на властта "Секвоя" или мястото, което жандармерията е блокирала, се намира на 500 метра над вилата на президента Росен Плевнелиев.

До тази вила се намира и домът на министър-председателя, но той е празен, тъй като Бойко Борисов отказа да се премести, след като стана премиер за втори път.

На улица "Секвоя 1А" се намира и офиса на работодателя на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов-Aнгел Божилов, както и празната къща на банкера в странство Цветан Василев.

По непотвърдена информация на Нова тв. става въпрос за арест на човек, добре познат в подземния свят. Твърди се, че тече операция по обиск в една от къщите в района, свързана с участник в разбита преди две години банда за контрабанда и мащабно теглене на ДДС.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!