Дъщеря на бивш митнически шеф задържана за мокри поръчки в Бояна

OFFNews 14 януари 2015 в 12:20 21822 10

Снимка Богомил Грозев

Десет души са арестувани след мащабната полицейска акция в столичния квартал "Бояна". Сред тях е и дъщерята на бившия висш служител на митниците Христо Кулишев – Мила Георгиева. Според  непотвърдена информация тя е склонявала сина си Мартин да участва в престъпна дейност.

Дъщерята на бившия шеф на митниците Христо Кулишев е спрягана и за лидер на организираната престъпна група. Тя се е занимавала с различни престъпления, сред тях и ДДС измами в особено голям размер.

Името на Мила Георгиева нашумя за последно през 2012 г., когато МВР проведе една от тогавашните си показни акции под кодовото наименование "Универсалните".

Тя бе заподозряна за участие в група за ДДС измами заедно със сина на бившия земеделски министър Георги Танев – Иван Танев по прякор Универсалния. Към момента делото все още се работи от спецпрокуратурата, а Танев е издирван от Интерпол с червена бюлетина. Георгиева пък временно бе задържана по-късно, след като се завърна в България от чужбина. Дъщерята на Христо Кулишев е стар познайник на полицията. Бизнесдамата е номер едно при вноса и далаверите с месо. Георгиева е арестувана и през 2011 г. при спецакция за ДДС измами и екстрадирана от летището в Белград.

Синът на Мила Георгиева е известен с прякорите Мартин-Джито и Малкия Митьо Очите е свързван с разпространение на наркотици. Христо Кулишев бе шеф на митниците по време на правителствата на Жан Виденов, Любен Беров и Сергей Станишев. 

Няколко са големите афери от времето, когато Кулишев оглавяваше митниците и които се разследваха по-късно. Сред тях са фиктивният внос на захар от фирмата на "Мултигруп" "Бартекс", както и т.нар. спиртен канал през морските митници.

Адресът, на който живеят, е на ул. „Владимир Димитров-Майстора” в кв. "Бояна"

От МВР съобщиха за OFFNew.bg , че операцията днес е за задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

В акцията участват 200 служители на Апелативната специализирана прокуратура, „Криминална полиция” и жандармерията. Действията са на 11 адреса в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!