Ивайло Иванов разбрал от медиите, че е отстранен като главен секретар на МВР (обновена)

OFFNews 17 май 2021 в 13:25 3160 1

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който бе отстранен от поста с указ на президента Румен Радев в петък вечер, обяви, че е разбрал от медиите за освобождаването си. Той допълни, че ако служебният вътрешен министър Бойко Рашков е поискал оставката му, щял да си я подаде и да си тръгне доброволно. Иванов определи отстраняването си като политическо и "може би дадена поръчка от някого", без да навлиза в подробности.

"Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо, което съм направил", обяви в първото си изказване след указа Иванов.

Той заяви, че през цялото време, докато е бил на поста, е спазвал върховенството на закона "за опазване живота и здравето на българските граждани и обществения ред".

"Не се срамувам от нищо и заради това заставам пред вас (журналистите), не се крия. Не съм излязъл в болнични и никога няма да се скрия. Мъж на честта съм и такива неща не са ми присъщи", посочи Иванов.

И добави:

"22 г. от живота ми минаха и по никакъв начин не съм си представям, че моята кариера в МВР ще приключи по този начин. Знам какви са били моите действия, знам от какво съм се ръководил".

Ивайло Иванов декларира, че МВР и българските полицаи не пазят дадена партия или политическо движение, а пазят институции. И повтори, че операциите на МВР по време на летните протести от миналата година са били организирани перфектно. 

Във връзка със записите на побой над граждани зад колоните на Министерския съвет Иванов заяви, че е извършена дисциплинарна проверка и са наказани служители, но не пожела да даде повече подробности. Според него няма ръководител, който да каже на своите подчинени „бийте“. Самият той като редови служител на МВР не е получавал подобни указания.

"„Ако някой издаде такова разпореждане, той няма място в редиците на МВР", бе категоричен бившият главен секретар на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews