Арестували един за убийството на наркодилъра в Поморие, не търсят съучастници

OFFNews - Бургас 16 ноември 2015 в 17:17 2727 0

Снимка БГНЕС

Полицията е арестувала един заподозрян за убийството на наркодилъра Иван Попов, с прякор „Костов”, който беше убит вчера в Поморие. Това съобщиха на съвместна пресконференция бургаската прокуратура и Областна дирекция на МВР-Бургас.

По думите им няма данни към момента той да е имал съучастници или помагачи.

По-рано днес главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че за убийството на Попов са задържани трима души. Според свидетели на убийството именно трима души са били видени на мястото на престъплението. 

От прокуратурата в Бургас отказаха да потвърдят името на заподозрения, но според непотвърдена информация той е Димитър Димитров-Бабата.

На арестувания все още не е повдигнато обвинение, предстои това да се случи. Той е задържан няколко часа след убийството в дома на родителите си в Поморие. Оръжието все още се издирва.

Мотивът не бе оповестен от прокуратурата, но оттам поясниха, че ден преди убийството, между двамата мъже е имало сблъсък и физическа саморазправа.

От държавното обвинение казаха още, че по Попов са изстреляни девет куршума от близко разстояние. 

Срещу убития Попов са се водели няколко дела. Освен това той е осъждан, като при последното дело е имало одобрено споразумение между него и специализираната прокуратура, но то не е влязло в сила, защото е върнато наново на разследващите органи.

Заподозреният за убийството също е познат на полицията, има стари обвинения за побой.

33-годишният Иван Попов беше застрелян снощи пред заведение „Омар” в Поморие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови