6 години затвор за БГ сводник във Виена, държал в робство нашенки

OFFNews 16 април 2014 в 20:19 4922 2

Снимка Архив

Съдът във Виена осъди 33-годишния българин Евгени А., който бил част от канал за търговия с хора.

Българинът е осъден на шест години затвор - за участие в криминална организация, за международна търговия с проститутки, за търговия с хора и за сутеньорство. Присъдата е приведена веднага в изпълнение, съобщава „БГ ГЛАС“.

Евгени, заедно с други българи, е организирал и поддържал група от проститутки в австрийската столица от 2009 г. насам.

Той е отговарял за най-малко шест жени и е взимал по-голямата част от заработените от тях пари. Често ги заплашвал, че ако откажат да дадат парите, които са спечелили, ще ги пребие и ще нареже краката и корeмите им с нож. Ако пък отчитали „по-малко”, отколкото той си представял, ги оставял без храна и вода.

Някои от проститутките живеели в неговото жилище във виенския квартал „Отакринг”, като едно от тях успяло да избяга и разказало как било принудено да продава тялото си.

Момичето било упоено в България, след което е изведено от страната. Когато накрая 22-годишната девойка се озовала в квартирата на Евгени А., била заключена и й казали, че трябва да работи, за да върне задълженията си - т.е. парите, с които е купен кокаина, с който била упоена.

В крайна сметка девойката избягала от квартирата на българина. На 4 юли миналата година, малко след полунощ, тя се качва в случайно спряла на кръстовище в австрийската столица кола. Шофьорът е напълно непознат човек, който реагира на виковете на момичето „Мафия! Мафия!”.

Мъжът я откарва в жилището си, изслушва историята й и я убеждава да подаде оплакване в полицията. Тогава момичето успява да се свърже и с родителите си в България, с които не е говорила, откакто е била отвлечена.
Евгени А. е задържан на 19 юли 2013 година. По време на ареста в жилището му са се намирали още две млади жени, които очевидно са били принуждавани да проституират.

Ръководителите на организираната група за търговия с хора, в която е участвал Евгени А. са осъдени през месец март на шест и на три и половина години затвор. А друг от членовете получи осем годишна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!