Quantcast

Европарламентът иска санкции за клиентите на проститутки

ОFFNews Последна промяна на 26 февруари 2014 в 21:54 4780 12

Европейският парламент гласува текст, който насърчава борбата срещу проституцията чрез налагане на санкции на клиентите на проститутките.

В текстът обаче не са предвидени санкции за самите проститутки. 

Резолюцията е с необвързващ характер и е приета с 343 гласа "за", 139 гласа "против" и 105 "въздържал се".

В нея ЕП призовава европейските страни да последват примера на скандинавските държави в борбата с проституцията, вместо да приемат всеобхватни закони, които са били истинска катастрофа в Холандия и Германия.

Според ЕП трябва да се вземат мерки за наказване на мъжете, които третират тялото на жените като стока, без да наказват онези, които са въвлечени в проституцията.

Текстът препоръчва ползването на услугите на проститутки под 21 години да се обяви за престъпление в целия ЕС.

В документа се подчертава, че проституцията, било то принудителна или доброволна, накърнява човешкото достойнство и правата на човека, и призовава страните членки да възприемат стратегии за подпомагане на жените, които искат да се откажат от проституцията.

В документа европейските депутати призовават страните членки на ЕС да затегнат политиката си за борба с трафика на хора.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2014 в 08:24

2064г.,Брюксел,ЕС,проектозакон:
"Задължително кастриране на всички мъжки бебета,и въдворяване на всеки който не е гей !"

27.02 2014 в 06:21

"Според ЕП трябва да се вземат мерки за наказване на мъжете, които третират тялото на жените като стока"

Отново двоен стандарт..И закони подтискащи мъжете.
Значи ако един мъж иска да купи секс услуги той третира жените като стока.. а ако една жена доброволно се продава за секс..тя не третира себе си като стока ??

Или просто по подразбиране се приема че тя е жертва и е немислимо че могат да се продават доброволно :) Че то цялата женска философия се гради на това как и колко добре ще продаде тялото си за да просперира.Как и кога да прави секс за получи нещо.. дори собствената ти жена прави секс с теб когато иска нещо. Преди всичко самите те гледат на себе си като стока която искат да изтъргуват. Да се хвърли цялата вина върху мъжете и да се наказват само те е несправедливо.

27.02 2014 в 05:44

Айдееее, ще се рутим само по любоф....... Към парите!

27.02 2014 в 04:00

o_sando - Ми нали гласуването пък ще го правят задължително. Значи аз, ако не искам да гласувам, трябва да стана проститутка? Много тежка става цената на демокрацията.

27.02 2014 в 03:37

Камене, защо ще е "глупост"?! Точно така е!

27.02 2014 в 02:52

Смятам че и това е грешен подход. Трябва да се оказва помощ и защита на жените които са принуждавани да проституират. В много случаи те самите са подложени на побой, заплахи и са без паспорти за да са подвластни на сутеньорите. А тези които работят доброволно си е техен избор.

27.02 2014 в 01:20

... Камене...пак си се "вкаменил" :)
... това е "европейска" дефиниция... прекарай нещата през цедката на "данъчния/държавния" интерес и всичко ще се подреди като по Чудо...

27.02 2014 в 01:06

Според ЕП трябва да се вземат мерки за наказване на мъжете, които третират тялото на жените като стока, без да наказват онези, които са въвлечени в проституцията.

...на прицел са мангалите, демек сутеньорчеата... а за нарушените права на Човека, молим, да се предвидят Подобаващи Оооообезщетения... прдлагам, проститутките -мъжки, женски и униформени да бъдат априори лишени от правото да гласуват... (корпоративен вот)

27.02 2014 в 00:57

Мястото където съм виждал най-много проститутки на улицата е Брюксел, едва ли е случайно. Дълбоко се съмнявам евродепутатите да направят нещо, което може да ги санкционира тях самите.

27.02 2014 в 00:54

"Не е луд тоя дето яде баницат" -бълг. народна поговорка.