Втори ден на протести в ''Шейново'' в подкрепа на д-р Велев

OFFNews 12 септември 2023 в 10:46 1041 0

Румен Велев

Снимка БГНЕС

д-р Румен Велев

Втори ден екипът на АГ болница "Шейново" излиза на протест срещу отстраняването на директора д-р Румен Велев от поста му.

Те са категорични, че не искат поставената на поста от Столичния общински съвет д-р Таня Андреева. Недоволството на медиците е срещу проведения конкурс за избор на директор, на който д-р Велев е получил оценка, която е достатъчна, за да продължава да заема длъжността, но впоследствие е избрана д-р Андреева, която дори не е участвала.

Събрали сме се на протест заради безочията и безхаберното и цинично отношение на Общината към нашата болница", каза една от протестиращите по БНР, друг допълва - Когато знаеш, че човекът, който винаги ти е давал рамо и в един момент може да го няма, това оказва влияние.

Протестиращите са против против начина, по който се случва смяната в ръководството на болницата. "Не може в последния момент някой да реши, че един човек е неудобен, да е спечелил конкурс и да му се отнеме това право. Д-р Велев е изключителен професионалист", твърдят те.

Протестите в АГ болница "Шейново" продължават до 14 септември, когато е насрочено заседание на Столичния общински съвет, на което се очаква решението да бъде преразгледано. Работещите в лечебното заведение настояват за открита процедура по избора на директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!