Проф. Поромански: Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани

OFFNews 05 ноември 2021 в 09:17 1213 2

„9 от 10 човека в реанимацията на „Пирогов” умират. Такива са и числата в другите болници. Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи близък - той е 100%. Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани”. Това заяви по Нова телевизия изпълнителният директор на УМБАЛ „Пирогов” проф. д-р Иван Поромански.

„Наистина не виждам нуждата да убеждаваме някого. Като виждате какво се случва – има само една опция. Това заболяване е много неприятно и ако някой смята, че ще му се размине – греши много”, добави той.

По думите му всички вълни до този момент са много тежки, но докато през първата е имало много неизвестни, сега пациентите са повече, но персоналът е подготвен.

„В нашата болница постъпват много тежко болни пациенти. Не би трябвало те да чакат толкова много и дo последния момент. Много пъти се случва пациенти да трябва да бъдат интубирани веднага”, добавя изпълнителният директор на „Пирогов”

Той каза още, че медиците нямат способ да установяват фалшиви ваксинации. Професорът обясни и процентът на ваксинираните починали: „Много от тях имат редица придружаващи заболявания. Те по-скоро умират заради тях”.

„Майка ми премина през COVID-19 леко. Тя е на 84 години. Сестра ми и зет ми бяха много зле и аз се грижих за тях в нашия COVID сектор”, сподели проф. Поромански.

Шефът на "Пирогов" коментира и дали трябва да се издава сертификат за преболедували на база антитела:

„Има антитела, които са специфични и са точно срещу този вирус. Има и други. Ние направихме изследване през лятото, защото голяма част от персонала ни е преболедувал. Проблемът не е дали имаш, или не - а какви са те. Наличието на тези специфични антитела може да бъде установено и предполагам това е желанието на правителството. Този вид тест не може да бъде направен във всяка лаборатория, защото е специфичен”, добави проф. Поромански.

Според него хората не бива да бъдат принуждавани насила да се ваксинират. Тази стъпка трябва да бъде осъзната, "а това за българина е много трудно". Шефът на "Пирогов" посочи, че лечебното заведение е закупило бързи тестове за неваксинирания персонал, въпреки че голяма част от колегите му са се имунизирали с влизането на зеления сертификат в действие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

05.11 2021 в 11:13

Ваксината съвсем определено работи, Станчо. Едно е да умират 2% от болните, друго е да умират 0.1%. Ваксината не те прави неуязвим, но това не значи че не работи. Едно е да хвърлиш зар и да умреш ако се падне 1. Друго е да хвърлиш 10 зара и да умреш ако ти се паднат само единици. Ваксината не е щит, а допълнителни зарове.


Малко по тангента, обаче, защо в България нещата винаги са или на единия полюс или на другия? Ако харесваш Русия и руска култура трябва да обичаш Путин и да мразиш САЩ и обратно. Ако мразиш Расате единственото обяснение е, че трябва да си хомосексуален. По средата е някаква пустош, или с нас или срещу нас. Това при електората е знак за един много лош материал. Ние няма да се оправим скоро не защото политиците са корумпирани, а защото на всяка тема се води същия този спор, и никой не мисли с главата си, а защитава някаква тъпа крайност. То това не е само в България, но в България е доведено до някакъв апотеозен бяс на необразоваността и популярната простотия.

8959

1

Станчо Панса

05.11 2021 в 09:58

Професорът обясни и процентът на ваксинираните починали: „Много от тях имат редица придружаващи заболявания. Те по-скоро умират заради тях”.

Нали са ваксинирани, нали приоритетно ваксинирахме точно тези хора. Защо умират тогава, следа като ваксината работи?
 
X

Подкастът на OFFNews