МЗ обнови списъка за държавите по цветови зони за разпространението на COVID-19

OFFNews 02 август 2021 в 18:08 3132 1

Министерството на здравеопазването обнови списъка на държавите за разпространението на пандемията от COVID-19. Заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров влиза в сила от сряда, 4 август 2021 г. 

Нидерландия, Тунис и Кувейт излизат от "червената" зона и попадат в списъка на държавите от "оранжевата" зона. От "оранжевата" в "зелената" зона преминава Люксембург, както по-рано днес обяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Ето пълния списък на зоните, определени от МЗ

Зелена зона:

Австрия, Германия, Естония, Литва, Полша, Словакия, Унгария, Финландия, Хърватия, Дания, Италия, Словения, Норвегия, Сан Марино, Ватикана, Швейцария, Чехия и Люксембург.

Оранжева зона:

Всички държави извън зелена и червена зона.

Червена зона:

Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Малдиви, Южна Африка, Ботсуана, Танзания, Сейшели, Намибия, Замбия, Оман, Малайзия, Туркменистан, Таджикистан, Киргизка република, Монголия, Колумбия, Чили, Уругвай, Аржентина, Бразилия, Парагвай, Боливия, Перу, Суринам, Панама, Коста Рика, Гватемала, Белиз, Ел Салвадор, Куба и Доминиканска Република, Кипър, Великобритания и Северна Ирландия, Испания, Фиджи, Малта, Андора, Грузия и Монако.

Държави, с които България е постигнала споразумение на реципрочна основа за свободно преминаване на техни граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване и членове на техните семейства, при пристигане от другата държава: Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Dimitrov

03.08 2021 в 00:22

Интересно кой и по какви критерии от РЗИ и МЗ поставя например Доминиканската Република в червената зона? Същата е класифицирана от германските власти и института "Робърт Кох" за държава с нисък риск. Може би те, за разлика от българските власти, ползват официалната статистика на СЗО? А тя гласи: В България има в петък 300 нови случая при население 7 млн., а в ДР - 393 при население 11 млн. Случаите до момента са 493х. в България, която е на 54 място в света и 18 200 починали. ДР е на 64 място с 390х. заразени и 3960 починали до момента от ковид! Според СЗО в България скокът на заразените е 300% на база 7дневна база на 1млн., а в ДР е -11%!
Вероятно на специалиста, който определя критериите, му се е сторила Доминиканската република екзотична и затова я е сложил в червена зона, а Гърция позната и с хилядите си в момента нови случаи като оранжава! Както всичко в България се случва под заповедите на некомпетентни или безотговорни хора! Как да имаме доверие в системата, която не работи?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика