Избраха д-р Румен Велев за директор на „Шейново“

OFFNews 10 април 2014 в 16:28 2367 0

Избраха д-р Румен Велев за директор на „Шейново“

Общинските съветници избраха д-р Румен Велев за директор на „Шейново“. Д-р Велев, който беше временно изпълняващ длъжността директор, спечели конкурса за шеф на лечебното заведение миналата седмица, но назначението му трябваше да се гласува от Столичния общински съвет.

Това е един уникален конкурс, тъй като общинските съветници от ГЕРБ, които са мнозинство в СОС, се оттеглиха от конкурса, за да няма съмнение в коректността на избора, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В конкурса за директор на лечебното заведение се включиха д-р Румен Велев, завеждащият гинекологичното отделение в „Шейново“ д-р Антони Ненов и завеждащата неонатологичното отделение на Първа АГ болница „Св. София“ и сестра на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова.

Д-р Иванова обяви, че е решила да напусне надпреварата и не се е явила на последния етап от конкурса, защото загубила доверие, че конкурсът ще се проведе прозрачно и компетентно.

Болница „Шейново“ е без директор от края на 2011 г., когато тогавашният й шеф д-р Иван Костов подаде оставка след два смъртни случая на родилки.

След това бяха направени два неуспешни опита за избор на нов директор на лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !