Абсурд: единственият диспансер за бъбречно трансплантирани става COVID отделение

OFFNews 06 ноември 2020 в 19:00 5398 1

Единственото специализирано звено за трансплантация и проследяване на бъбречно болни у нас се трансформира в COVID-отделение, алармират от Федерация "Български пациентски форум".

"С действието или бездействието на министъра на здравеопазването проф. К. Ангелов единственият диспансер за бъбречно трансплантирани в България ще бъде превърнат в COVID-отделение. Решението противоречи на всички медицински и професионални норми – за човешките въобще не може да става въпрос", категорични са от пациентската организация.

"Унищожаването на специализирани структури, като Клиниката по нефрология и трансплантации към УМБАЛ „Александровска болница”, Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Свети Иван Рилски” София и преобразуването им в COVID-отделения показва много ясно каква е насочеността на властта към хронично болните пациенти по време на пандемия – систематично и насочено действие, което може да бъде квалифицирано единствено като ГЕНОЦИД!!!", се казва в позицията на "Български пациентски форум".

От организацията категорично се противопоставят на подобни решения, квалифицирани като "безумия, които поставят в риск живота на българските пациенти с хронични заболявания".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

1

elbarbudo

06.11 2020 в 21:24

що да е ъпсурд, всичко в булгаристан се прави на парче и без мисъл за поне пет минути напред... вие се сърдете, че я наричам булгаристан...
 
X

Подкастът на OFFNews