ВСС стартира действия по препоръките на евродоклада

OFFNews 03 февруари 2016 в 22:00 3979 1

Снимка Архив

Следващият четвъртък ще бъдат приети конкретни мерки по препоръките от доклада на Европейската комисия, които ще залегнат и в плана на правителството, обеща Димитър Узунов от ВСС, след заседанието на Съвета, на което беше обсъден докладът, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че продължителността на обсъждането и дискусиите са показали, че ВСС съвместно, сериозно и отговорно се е отнесъл към доклада на ЕК.

"Това нямаше как да бъде направено за няколко часа. В публичното пространство се изнесе, че едва ли не бягаме от обсъждането и от отговорност. Днешният дебат показа, че всеки един от моите колеги много и подробно се е подготвил по констатациите", заяви Узунов и отбеляза, че за първи път на обсъжданията са присъствали представители от организациите, членуващи в гражданския съвет. 

"Тяхното мнение за нас е много важно и много ценно. Някои от тях направиха своите изказвания, изложиха своите становища и в крайна сметка ВСС взе решение мерките, които някои от ресорните комисии направиха да бъдат изпратени до постоянните комисии, като до вторник ги огледаме на ново, да изготвим едно ново предложение, да ги прецизираме и в следващия четвъртък те да влязат като извънредна точка. Те ще бъдат приети окончателно и ще ги включим в плана на действие", каза той.

На базата на тези мерки ще стане ясна общата позиция на Съвета в четвъртък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!