Христо Иванов: Ако ме бяха чули за проверка на "Яневагейт", евродокладът щеше да е по-добър

OFFNews 31 януари 2016 в 20:11 5300 6

Не е тайна, че моята оставка беше заради това, че аз застанах на твърдата позиция, че трябва да има реформа на прокуратурата и тя трябва да включва промени в конституционния статут на главния прокурор, за да има по-голяма отчетност в работата му. Също така и заради моето настояване, че трябва да има проверки по записите Ченалова - Янева и твърденията на Ченалова, които продължават.

Това заяви бившият министър на правосъдието Христо Иванов пред БНР.

По думите му тези проверки трябва да са сериозни и обективни, без участието на засегнатите лица, както е записано на две места в доклада на ЕК.

Питам се, ако бях чут за това нещо през ноември, дали нашата позиция нямаше да е малко по-добра, каза той.

Иванов отрече да е искал оставката на главния прокурор Сотир Цацаров.

Казах, че ако някой трябва да понесе отговорност в ситуацията, това на първо място е той като лидер на мнозинството във ВСС и като лидер на институцията, която има, в крайна сметка, най-голяма отговорност за това, че в България продължава да няма резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта, коментира Иванов.

Според него акцентирането върху това, че е искал оставката на Цацаров, подменя основната тема за проблеми в системата. 

Това са лъжи, които се тиражират до безкрай от Пеевската пропагандна машина, която толкова безотказно обслужва г-н Цацаров, подчерта Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови