Убиецът на Яна отново се изправя пред съда

OFFNews 06 юли 2015 в 07:16 2271 0

Снимка Мирослав Златев/Булфото

Николай Русинов - Чеци, който е обвинен за убийството на Яна в Борисовата градина, отново се изправя пред съда.

Тялото на 28-годишното момиче бе открито на 10 юли 2011 г., а Чеци бе задържан в края на 2012 г. Софийски градски съд осъди Русинов на доживотен затвор, както и да изплати по 150 хил. лв за неимуществени вреди на родителите на Яна. Той обаче обжалва решението на първоинстанционния съд пред Софийски апелативен съд (САС). 

Днес ще се провете третото съдебно заседание пред второинстанционния съд.  На първото заседание съдията не даде ход на делото по искане на обвиняемия, а на второто Чеци поиска да види веществените доказателства, на които им е направена експертиза в лаборатория в Австрия, а именно - 9 бр. салфетки, намерени до тялото на жертвата, тампон, напоен със суха кръв, както и косми от половата област на Яна. Русинов иска да получи и снимките, направени в Австрия. Пред съда той каза, че отправя тези искания, тъй като е забелязал няколко разминавания в констатацията на доказателствата на различните инстанции. 

По искане на прокуратурата пък на днешното съдебно заседание ще бъдат повторно разпитани три вещи лица, направили съдебно-психологическата и сексологичната експертиза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови