Майката на Чеци ще го спасява от затвора

Владислава Тричкова Последна промяна на 11 май 2015 в 14:13 4879 2

Майката на Николай Русинов - Чеци Емилия Русинова днес бе конституирана като негов защитник. Това пожелаха другите му двама адвокати Найденов и Михайлов, а съдът уважи искането им. 

Чеци е обвинен за убийството на 28-годишната Яна, което стана на 10 юли 2011 г. Тялото й бе открито на следващия ден в Борисовата градина. 

Чеци бе задържан в края на 2012 г. На първа инстанция Николай бе осъден на доживотен затвор, тъй като съдът намери за категорични доказателствата за вината му, въпреки констатацията, че в престъплението има и неустановени съучастници.

Също така Русинов трябва да плати по 150 хил. лв. на родителите на Яна, както и 12 000 лева държавна такса.

Решението на първоинстанционния съд можеше да се обжалва пред Софийски апелативен съд (САС). Защитата подаде жалба и днес бе първото заседание пред САС. 

Чеци бе доведен в залата с белезници и на краката, и на ръцете. След изричната му молба съдията разпореди на съдебните полицай да свалят белезниците. 

На съдебното заседание присъстваха и родителите на убитата Яна.

Съдията обаче не даде ход на делото по искане на Чеци и адвокатите му. До това решение се стигна след като Николай каза, че не е имал достатъчно време за да се запознае с всички документи по делото. Той донесе и папка с документи, които желае да бъдат подпечатани от съда. Когато се запознае с документите най-вероятно ще направи и още доказателствени искания и ще допълни жалбата си към САС, допълниха от защитата.  

Следващото съдебно заседание е насрочено за 1 юни. Тогава ще се разбере и съдебномедицинската експертиза, изготвена от 5 вещи лица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови