Чеци отново се изправя пред съда днес

OFFNews 01 юни 2015 в 06:58 2661 0

Николай Русинов - Чеци днес отново ще се изправи пред Софийския апелативен съд (САС), за да обжалва доживотната присъда, която получи на първа инстанция. 

Чеци е обвинен за убийството на 28-годишната Яна, което стана на 10 юли 2011 г. Тялото й бе открито на следващия ден в Борисовата градина.

Николай Русинов бе задържан в края на 2012 г. На първа инстанция Чеци бе осъден на доживотен затвор, тъй като съдът намери за категорични доказателствата за вината му, въпреки констатацията, че в престъплението има и неустановени съучастници.

Също така Русинов трябва да плати по 150 хил. лв. на родителите на Яна, както и 12 000 лева държавна такса.

Първото заседание пред САС бе проведено на 11 май. Тогава обаче Чеци помоли да не се дава ход на делото и съдията уважи молбата му. Подсъдимият не пожела делото да се разглежда в този момент, тъй като не е имал достатъчно време да се запознае с всички документи, а когато го направи най-вероятно ще има и още доказателствени искания и ще допълни и жалбата си към САС, разясни Чеци. 

На предишното съдебно заседание майката на обвиняемия Емилия Русинова бе конституирана като негов защитник. Това пожелаха другите му двама адвокати Найденов и Михайлов, а съдът уважи искането им.

На съдебното заседание днес ще се разбере и съдебномедицинската експертиза, изготвена от 5 вещи лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови