Синът на Ценко Чоков се изправя пред съда за побой по расистки подбуди

OFFNews 08 февруари 2016 в 10:45 5500 6

Синът на Ценко Чоков се изправя пред съда за побой по расистки подбуди

Районна прокуратура – Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишния син на кмета на с. Галиче Ценко Чоков Мартин за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и расистки подбуди. Обвинението е за побоя над 19-годишния Радослав Илиев.

Инцидентът е станал на 12 януари 2016 г. на улица в с. Галиче, където пострадалият бил застигнат от джип, управляван от Мартин. Без никаква причина той започнал да обижда момчето, акцентирайки на етническия му произход, уточняват от прокуратурата. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но тези негови действия били спрени от возещия се в колата негов приятел.

Пострадалият се опитал да се изправи, но не успял и останал да лежи известно време на земята до пристигането на негов близък, който го закарал в Спешния център в гр. Враца. Лекарите констатирали мозъчно сътресение, поради което бил подаден сигнал до РУП - Враца за постъпило лице след нанесен побой.

Изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза сочи, че Радослав е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза. Тези наранявания са окачествени от вещите лица като лека телесна повреда.

Синът на кмета не се признал за виновен. Пострадалият Радослав е с назначена физическа охрана, поради опасения от натиск от страна на Ценко Чоков.

След образуването на досъдебното производство РП – Бяла Слатина внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение на обвиняемия Чоков „задържане под стража“, но Районният съд не го уважи и определи мярка за процесуална принуда – „гаранция в пари“.

Това е поредното престъпление, извършено от Мартин Чоков. В районен съд – Бяла Слатина е внесен обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин Чоков вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание „лишаване от свобода“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови