Протест и контрапротест в Галиче - срещу и за кмета Ценко Чоков

OFFNews 24 януари 2016 в 09:51 6542 5

Ценко Чоков - кмет на с. Галиче. Снимка: Архив

Рано тази сутрин хората в село Галиче излязоха на протест и контрапротест при температури около -22 градуса, съобщи bTV.

На улицата се събраха пострадали от действията на кмета Ценко Чоков и синовете му. Повечето от тях твърдят, че са потърпевши.

Радослав Илиев е един от последните, бити от сина на Ценко Чоков. Той каза, че протестира срещу цялото семейство. Хората се обърнаха към премиера с искане за помощ.

"Искаме Ценко Чоков и сина му да изчезнат от Галиче".

Няма незасегнати хора от него, каза още Радослав Илиев.

Друг от потърпевшите разказа, че е бит и пален от Ценко Чоков и сина му, като е посочил това в съдебна зала, но е било казано, че извършителят е неизвестен. По думите му има изнасилени 9-10 годишни деца в селото.

Същевременно да друго място в Галиче се събра контрапротест в подкрепа на кмета и семейството му, на който присъства и самият той.

"Аз живея спокойно, заради неговото безпокойство и постоянна работа", заяви възрастна жителка на селото пред Нова ТВ.

"Няма друг като него! (б.р. Ценко Чоков). На 90-години съм, живял съм във всякакви времена, по-добър кмет не съм виждал. Той е по-добър и от Фандъкова, кметицата на София", пък каза възрастен мъж, излязъл на улицата в подкрепа на Чоков. 

Контрапротестиращите отрекоха категорично, че им се плаща, за да подкрепят кмета им. Запитан дали все още обмисля да се оттегли от длъжността си и да напусне селото, Чоков отговори, че се разубеждава като вижда колко много хора го подкрепят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови