Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шофьорката, причинила катастрофата на Тракия: Не очаквам никой да ме разбере, съжалявам

OFFNews 16 април 2018 в 19:20 15616 1

Снимка БГНЕС

Софийският окръжен съд остави в ареста 29-годишната Цвета Таскова - шофьорката на автомобила, който се удари в автобуса на магистрала "Тракия".

При инцидента загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени. 

„Изказвам личните си съболезнования на всички и не очаквам никой да ме разбере, съжалявам, съжалявам”, каза Цвета Таскова пред съда.

На Таскова е повдигнато обвинение в нарушаване на правилата за движение, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на няколко души. Според прокуратурата при неправилна маневра лекият автомобил е ударил странично автобуса, което е довело до тежкия инцидент.

Според съда може да се направи извода, че Таскова не е проявила съобразителност. За момента няма технически доказателства за причината на катастрофата. 

Според адвоката на Цвета Таскова обаче има данни, че катастрофата е станала заради техническа неизправност на автомобила на Таскова. 

Пред журналисти прокурор Мирослав Ангелов поясни, че всички извършени експертизи доказват изправността на превозните средства до момента на удара, причинен от водача на лекия автомобил.

Защитата обаче е категорична, че досега автотехническа експертиза на колата не е направена. Направена е само една експертиза от вещото лице Александър Димитров, който е участвал в огледа на мястото на катастрофата, и тя е завършена за 10 минути. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

17.04 2018 в 00:01

Всичко се случва в живота. Ако искам да убия някого - ще ида, и ще го убия.
Ако някой пострада от мои глупости - ще ида отвънка, и ще лапна цевта. И няма да занимавам никого с разкаянието си. Свършил съм ги - плащам си.
 
X

Подкастът на OFFNews