Прокуратурата обвини Къро за поръчител на убийството на полицая Любомир Иванов

OFFNews 27 март 2023 в 11:45 3917 0

стрелба

Снимка Архив

Прокуратурата обвини Къро, който се издирва.

Софийска градска прокуратура обвини Красимир Каменов - Къро в подбудителство към убийството на бившия полицай Любомир Иванов, съобщиха от държавното обвинение.

Покушението бе извършено март миналата година в столичния кв. "Лозенец", когато полицаят бе прострелян и убит.

На 14 април 2022 г. като обвиняем за убийството е привлечен Кристиян Илиев. По случая е повдигнато обвинение и на Боян Табаков за това, че в качеството на помагач умишлено е улеснил убийството на Любомир Иванов. 50-годишният Иванов бе застрелян от колоездач в двора на блок в елитния столичен квартал "Лозенец".

Красимир Каменов - Къро е обявен за издирване. Спрямо него от СГП е постановена мярка за задържане за срок до 72 часа.

Според бТВ, която се позовава на източници от полицията, Къро от години се е установил в Република Южна Африка.

Любомир Иванов е бивш шеф на "Криминална полиция" във Второ районно управление в София. Напуска системата през 2014 г. Четири години по-късно Интерпол го издирва като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.

Всредата на март прокуратурата даде обширна пресконференция, на която съобщи, че в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи, както и флашки с аудиозаписи.

Бяха споменати имената на много публични лица - на знаковия за криминалния свят Красимир Каменов-Къро, на Бойко Борисов, на бившия банкер от КТБ Цветан Василев ("Цецо от Белград"), на Асен Василев (споменат като "Кокорчо"), на бизнесмена Пламен Бобоков, на журналиста Димитър Стоянов от BIRD, на ПП и ДБ и много други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!